25 / 07 / 2024

Devletten çiftçilere dev destek! Hasat sigortası başladı!

Devletten çiftçilere dev destek! Hasat sigortası başladı!

Çiftçileri sigortalı çalışmaya teşvik etmek için hasat sigortası uygulamaya konuldu. Yeni sistemle temmuz ayında mahsulünü kaldıran çiftçi primini bu tarihte ödeyebilecek. Çiftçiler, Ocak-Haziran dönemi sigorta primlerini Temmuz ayında, Temmuz-Aralık dönemi primlerini Ocak ayında ödeyebilecekler.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


EKİNİ KALDIRINCA ÖDEYEBİLECEKLER

Mevcut uygulamada çiftçiler primlerini bir sonraki ayın sonuna kadar yatırmaktadır. Mayıs ayı primi Haziran ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Primlerin zamanında ödenmemesi durumunda gecikme cezası uygulanır.

Yeni sistemle temmuz ayında mahsulünü çıkaran çiftçi sigortasını bu tarihte ödeyebilecek. Son ödeme tarihinin haftasonuna denk gelmesi durumunda ilk iş günü ödeme yapılabilir. Bu sayede son verilerle yüzde 88'e yükselen tarımda kayıt dışılığın azaltılması hedefleniyor.  

Binlerce çiftrçinin yüzünü güldüren bu uygulama sayesinde çiftçiler sigortalı olacaklar.  Tarımda kayıt dışılığın önüne geçilmesine yönelik uygulama sayesinde çitfçilere güvence getirlmiş oldu. Peki prim ödemeleri ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön