14 / 06 / 2024

Devletten çiftçilere dev destek! Hasat sigortası başladı!

Devletten çiftçilere dev destek! Hasat sigortası başladı!

Çiftçileri sigortalı çalışmaya teşvik etmek için hasat sigortası uygulamaya konuldu. Yeni sistemle temmuz ayında mahsulünü kaldıran çiftçi primini bu tarihte ödeyebilecek. Çiftçiler, Ocak-Haziran dönemi sigorta primlerini Temmuz ayında, Temmuz-Aralık dönemi primlerini Ocak ayında ödeyebilecekler.



PRİMLER 1668 LİRA OLDU

Yeni zamlı asgari ücretle birlikte tarım Bağ-Kur primleri de bin 668 liraya yükseldi. Borcu bulunmayan çiftçilere verilen 5 puanlık Hazine desteği ile birlikte tarım Bağ-Kur primi bin 426 lira yatırılacak.

Tarımla uğraşan, ziraat odalarına kayıtlı ve isteğe bağlı sigorta primi ödeyenlerin çiftçi Bağ-Kur emeklisi olması mümkündür. Çiftçi Bağ-Kur'un emeklilik koşulları esnafla aynı. En düşük (1802 lira) emekli tarım Bağ-Kur üyesinin maaşı 2500 liraya yükseldi.

Tarım Bağ-Kur üyeleri iş kazası, meslek hastalığı veya doğum durumlarında da rapor yardımı alabilmektedir. Tarımda istihdam edilen genç nüfusun sosyal güvenlik sistemine dahil edilmesi de kolaylaştırılacaktır...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön