27 / 04 / 2024

Devletten faizsiz 100 bin TL! Hem de 2 yıl geri ödemesiz…

Devletten faizsiz 100 bin TL! Hem de 2 yıl geri ödemesiz…

KOSGEB’den işverenleri yakından ilgilendirem hamle geldi. KOSGEB, istihdam edilecek her bir personel için, faizsiz kredi verecek. KOSGEB aracılığıyla Kovid-19 salgınından olumsuz yönde etkilenen mikro ve küçük işletmelere; 100 bin TL kredi desteği verilecek.



FAİZ VE KOMİSYON ALINACAK MI? 

Nisan ayında salgından etkilenen Mikro ve Küçük işletmelere Hızlı Destek Programı başlattıklarını anımsatan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan programın yeni fazında imalat sektörünün dışında salgında gelir kaybı nispeten yüksek olan birçok ticaret ve hizmet sektörünü de programa dâhil ettiklerini vurgulayarak, son 12 aydaki ortalama istihdamını muhafaza eden işletmelerin 12 ay boyunca çalıştırma taahhüdü verdiği her bir personel için 100 bin Türk lirası değerinde geri ödemeli destek alacağını duyurmuştu. 

Devletten faizsiz 100 bin TL! Hem de 2 yıl geri ödemesiz…

Mikro işletmelerin 2, küçük işletmelerin ise 5 personele kadar bu fırsattan faydalanabileceğine dikkati çeken Varank, işletmelerin desteği aldıktan sonra 24 aya boyunca ödemeye yapmayacağına dikkati çekerek, sonraki 24 ayda eşit taksitlerle komisyonsuz ve faizsiz olarak KOSGEB'e ödeme yapılacağını açıklamıştı.

Başvuruların e-Devlet üzerinden almaya başladıklarını kaydeden Varank, son başvuru tarihinin 31 Mart 2022 olduğunu vurgulayarak, destek kapsamında olan işletmeleri bu imkândan faydalanmaya davet etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön