28 / 04 / 2024

Devletten faizsiz 100 bin TL! Hem de 2 yıl geri ödemesiz…

Devletten faizsiz 100 bin TL! Hem de 2 yıl geri ödemesiz…

KOSGEB’den işverenleri yakından ilgilendirem hamle geldi. KOSGEB, istihdam edilecek her bir personel için, faizsiz kredi verecek. KOSGEB aracılığıyla Kovid-19 salgınından olumsuz yönde etkilenen mikro ve küçük işletmelere; 100 bin TL kredi desteği verilecek.



KİMLER KAPSAMDA? 

Yeni mezun, genç ve kadın istihdamını önceliklendiren üçüncü fazda, paylaşılan sektörlerde faaliyetlerini sürdüren işletmeler, 1981 ve sonrası doğumlu, daha önce hiç çalışmamış ya da son 3 senede 6 aydan fazla çalışmamış olan yeni personeli istihdam edebilecek. Destekten, üniversite mezununun dışında teknik ve meslek lise mezunu olan kişileri istihdam eden işletmeler faydalanabilecek.

Devletten faizsiz 100 bin TL! Hem de 2 yıl geri ödemesiz…

DESTEK ÖDEME ŞARTI

İşletmelerden, kriterlere uyan yeni bir personeli 12 ay boyunca istihdam etmeleri talep edilecek. Desteği kullanmak isteyen işletmelerde aranacak bir diğer önemli kriter ise son 12 aydaki ortalama istihdamını koruması olacak.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILIYOR

Şartları taşıyan küçük ve mikro işletmeler, istihdam edecekleri her bir personel için 100 bin Türk lirası geri ödemeli destekten faydalanacak. Küçük işletmeler 5, mikro işletmeler ise 2 personele kadar bu desteği kullanabilecek. İşletme sahibinin ya da işe alınan personelin kadın olması hâlinde destek üst limiti 110 Türk lirasına yükselecek.

Başvuran alıyor! 100 bin TL faizsiz kredi veriliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön