28 / 04 / 2024

Devletten faizsiz 100 bin TL! Hem de 2 yıl geri ödemesiz…

Devletten faizsiz 100 bin TL! Hem de 2 yıl geri ödemesiz…

KOSGEB’den işverenleri yakından ilgilendirem hamle geldi. KOSGEB, istihdam edilecek her bir personel için, faizsiz kredi verecek. KOSGEB aracılığıyla Kovid-19 salgınından olumsuz yönde etkilenen mikro ve küçük işletmelere; 100 bin TL kredi desteği verilecek.



İŞVERENDE ARANACAK ŞARTLAR 

Desteklenen sektörlerde 2019 yılı ve öncesinde kurulmuş olması şartı aranıyor. 2019 yılında cirosu en az 75 bin TL’yi bulan, bu destekten faydalanabilecek.

Hedef sektörlerde faaliyetlerini sürdüren genç girişimcilerde ciro şartı aranmadan, 2017 yılı ve öncesinde kurulmuş olmaları gerekiyor. Küçük ya da mikro işletme olmalı. Destek döneminde çalışan sayısı 2021 yılı ortalamasının altına düşmemeli. İşletmelerin, vadesi gelmiş ya da yapılandırılmış SGK ve vergi borcu olmamalı.

Devletten faizsiz 100 bin TL! Hem de 2 yıl geri ödemesiz…

KOSGEB KREDİSİNİN KAPSADIĞI SEKTÖRLER

Gıda, imalat, tekstil, içecek, deri ve deri ürünleri, giyim eşyası, kağıt ve kağıt ürünleri, ağaç ve ağaç ürünleri, elektrikli teçhizat imalatı, kauçuk ve plastik ürünleri, mobilya imalatı, motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı, toptan ve perakende ticaret, konaklama ve yiyecek hizmetleri, lokanta ve seyyar yemek hizmeti, diğer faaliyet hizmetleri: kuru temizleme, kuaför ve güzellik salonları. İdari ve destek hizmetleri, tur operatörü, seyahat acentesi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön