30 / 04 / 2024

Devletten ilk kez ev alacaklara 86 bin TL hibe!

Devletten ilk kez ev alacaklara 86 bin TL hibe!

Hükümet ilk kez ev alacak vatandaşlara karşılıksız hibe veriyor. Verilecek yardım kampanyası dahilinde 86 bin TL destek veriliyor. 



Devlet tarafından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara destek ödemeleri veriliyor. Ahaber'de yer alan habere göre; konut sahibi olmak isteyen nakit ihtiyacı olanlar bu yardımla nefes alıyor. Binlerce kişiyi yakından ilgilendiren gelişme için detaylar merakla takip ediliyor. Bu anlamda 86.000 TL'ye kadar hibe ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara nefes olacak. Devlet destekli ev kredisi, hiç evi olmayana devlet doğrultusunda veriliyor. Sunulan imkandan faydalanmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. 

Daha önce ev almamış ya da ev kredisi kullanmamış vatandaşlara verdiği bu destek hibe olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla devlet destekli ev kredisi geri ödenmesi olmayan bir kredi destek türü. Genellikle evlenen çiftler, ev kredileri içeriğine son derece ilgi duyuyor.

Devletten ilk kez ev alacaklara 86 bin TL hibe!

Bu nedenle bu destek türünden yeni evlenen ya da evlenecek olan çiftlerin de yararlanabilmesi sağlanıyor. Ev alabilmek isteyenlerin  en büyük derdi ev kredi faizlerinin her geride bıraktığımız gün yükselerek devam etmesi oluyor. Bu nedenle esas gereksinimlerden biri olan barınma, devamlı ertelenen gereksinimler arasında yer alıyor. 

Bu alanda sorunu fark eden devlet, faizsiz ev kredisi desteği sağlayarak ev alabilmek isteyenlere destek olmayı amaçlamaktadır. Vatandaşları hem ev almaya hem de birikim yapmaya yönlendiren ev alma uygulaması, 86 bin TL'ye kadar varan hibelerle destekleniyor.

Devlet desteğinden faydalanmak isteyen bireylerin konut hesabından yararlanabilmesi için açılan hesap amacıylade derli toplu bir birikim gerçekleşiyor olması gerekir. Her bütçeye ideal tasarruf imkanı tanıyan konut hesabı, değişen miktarlarda birikim yapabilmeyi sağlamaktadır. Hem aylık hem de üç aylık birikim imkanı tanıyan konut hesabı aylık miktarlarda hesaplanıyor.

Bu bağlamda devlet destekli ev kredisi ödemesi miktarı aylık 250 ila 2500 TL arasında değişen tasarruf birikimleriyle veriliyor. Dolayısıyla üç aylık ödeme yapacak olan şahıslar, 750 ila 7500 TL arasında değişen miktarlarda ödeme yapacak. Devlet destekli kredilerden faydalanbilmek amacıyla bireylerin taşıması gereken bazı şartlar bulunuyor. 

Devletten ilk kez ev alacaklara 86 bin TL hibe!

Bu koşulları gerçekleştiren şahıslar, ideal olan bankalarda konut hesabı açma hakkını elde ediyor. Bu şahıslar açtıkları hesapta birikim yaparak, bu birikimin sonucunda devletten geri ödemesiz hibeler alabilecektir. Genel olarak tespit edilen devlet destekli ev kredisi alma şartları şu şekildedir:

18 yaşını doldurmuş olmak.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Hesabı açacak bireyin kendi üstüne konut bulunmuyor olması (bu konut parçalı tapu şeklinde ise mesele olmamaktadır.

Konutu almadan önceki en az 3 sene süresince hesapta birikim yapmış olmak.

Konut alındıktan ileri 6 ay amacıyla istenilen evraklarla eş güdümlü konut hesabının varolduğu bankaya hibe amacıyla müracaat yapmak.

Ev alma kredisinden yararlanabilmek için uygulamanın temel şartı olan birikim yapmayı kabul etmek gerekmektedir.

Yani bu uygulamada ev almak isteyen kişiler, devletin belirlediği bankalarda bir konut hesabı açmalı ve bu hesapta birikim yapmalıdır.

Belli ay vadesinde açılabilen konut hesaplarını kullanan kişiler, vade süresine göre devlet hibesi almaya hak kazanılır.

Böylelikle devlet destekli ev kredisi alma için açılacak olan hesapta hem birikim yapma hem bankadan kredi almak kolay hale gelmektedir.

Konut kredisi faiz indirimi satışları uçurdu!

Konut kredisi faiz oranları Aralık ayında ne oldu?

Konut hesabı açanlara 31 bin TL yardım!


Geri Dön