15 / 05 / 2024

Devletten kredi ödemeye destek geldi! Hem de 60 ay vadeli ödeme fırsatı ile 250 bin TL

Devletten kredi ödemeye destek geldi! Hem de 60 ay vadeli ödeme fırsatı ile 250 bin TL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 ay ödemesiz 60 ay vade ile 250.000 TL kredi verileceğini duyurdu. Desteğe ilişkin detaylar haberimizde yer alıyor...



Türkiye'de yaşanan artan enflasyon nedeniyle vatandaşların alım gücü azalmaya devam ediyor. Maaşlara yapılan zamların etkisi su gibi erirken, nakit ihtiyacı olan kişilere devlet tarafından güzel bir haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi olarak duyurulan kredi desteği ile vatandaşlar maddi açıdan rahatlayacak.

Devletten kredi ödemeye destek geldi! Hem de 60 ay vadeli ödeme fırsatı ile 250 bin TL

Depremzedelere 12 ay ödemesiz 60 ay vadeli kredi desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından deprem bölgesine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, esnafa yönelik verilecek kredi desteği ile ilgili detayları paylaştı.
Depremde ağır hasar gören yerlerdeki esnafın, yarısı Hazinenin ödeyeceği yüzde 7,5 faizli kredi desteği alabileceğini açıklayan Erdoğan, bu kredinin 12 ay ödemesiz ve 60 ay vadeli olduğunu belirtti.

Ayrıca, deprem bölgesinde yıkılan ve kullanılamaz hale gelen iş yerleri için de önemli adımlar atıldığını duyuran Erdoğan, bugüne kadar 6 bin geçici ticarethane ve 3 bin konteynerden oluşan çarşılar kurulduğunu söyledi.
Erdoğan, deprem bölgesindeki işletmelerin KOSGEB'e olan 2023 borçlarının silineceği müjdesini de verdi. Ayrıca, felakette hayatını kaybeden işletmecilerin tüm borçlarının da silineceğini belirtti. Bu adımların, deprem bölgesindeki esnafın yeniden ayakları üzerinde durmasına yardımcı olması bekleniyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön