02 / 05 / 2024

Dikili'nin çehresi değişiyor!

Dikili'nin çehresi değişiyor!

Dikili Belediyesi, 7'den 70'e tüm hemşerilerine yeni ve çağdaş sosyal yaşam alanları sunmak için çalışmalarına ara vermeden devam ederken, diğer yandan da mevcut sosyal yaşam alanlarını yeniden revize edip, daha donanımlı hale getiriyor.




Dikili Belediyesi, 7'den 70'e tüm hemşerilerine yeni ve çağdaş sosyal yaşam alanları sunmak için çalışmalarına ara vermeden devam ederken, diğer yandan da mevcut sosyal yaşam alanlarını yeniden revize edip, daha donanımlı hale getiriyor.


ÜÇ AYRI MAHALLEDE 3 AYRI PARK


CHP'li Mustafa Tosun'un göreve gelmesinin ardından kısıtlı kaynaklarına rağmen gerçekleştirdiği yatırımlarla hep örnek gösterilen Dikili Belediyesi, dur durak demeden çalışarak, ilçedeki sosyal yaşam alanlarını arttırmaya ve yeşili korumaya devam ediyor. Dikili Belediyesi ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalarla Kabakum Mahallesi Okul Parkı'yla, İsmetpaşa Mahallesi Arap Seyit Parkı'yla ve Gazipaşa Mahallesi de Beş Yıldız Parkı'yla nezih, konforlu, kaliteli ve güvenli sosyal yaşam alanı ile çocuk oyun alanlarına kavuştu.


ÇOCUKLAR ARTIK DAHA MUTLU


İlçe merkezi ile kırsal mahalle ayrımı yapmaksızın tüm vatandaşlarına daha yaşanılabilir kent ortamı yaratmak için her gün yeni bir çalışamaya imza atan Dikili Belediyesi, ilçe sınırlarında yer alan mahallelerde sosyal yaşam alanlarını zenginleştirmek için gerçekleştirdiği yeni park ve yeşil alan yaratma çalışmalarına hız verdi. Mevcut parklardaki revize çalışmalarını en üst seviyede tutan Dikili Belediyesi ekipleri, Kabakum Mahallesi'ndeki Okul Parkı ve İsmetpaşa Mahallesi'ndeki Arap Seyit Parkı ile Gazipaşa Mahallesi'ndeki Beş Yıldız Parkı'nda devam ettiği çalışmalarında sonuca giderek, bu üç yeni parkı hem çocukların, hem de ailelerinin keyifli vakit geçirmelerine zemin hazırlaması için kente kazandırdı. 30 Mart yerel seçimlerinden bugüne kadar kente kazandırılan çocuk parklarıyla birlikte, revize edilen parklarda AB kalitesinde malzemeler kullanan Dikili Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kısa zaman içerisinde kentte yer alan tüm oyun parkalarında revize çalışması gerçekleştirip, parkların tümünün kalitesini AB standartlarına yükseltmeyi ve daha sağlıklı hale getirmeyi hedefliyor.


"İNSANI TEMEL ALAN, DOĞAYA SAYGILI HİZMET SUNUYORUZ"


Katılımcı ve toplumcu bir belediyecilik anlayışıyla Dikili'de gerçekleştirdikleri her çalışmada kentin ve kentlinin geleceğini düşünerek adımlar attıklarını vurgulayan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hep önce insan dediğimiz gibi kentimizin yeşil dokusunu korumayı ve güçlendirmeyi ilk planda tuttuk. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz de bu plan doğrultusunda kent genelinde güzel bir çalışma örneği sergileyerek yürüttüğü insanı temel alan, doğaya saygılı hizmet felsefesiyle, ilçemize AB standartlarında yeni parklarla birlikte yeni sosyal yaşam alanları kazandırdı.  


Göreve gelmemizin ardından verdiğim talimatla ekiplerimiz ilçe genelinde kendi haline terk edilmiş, metruk bir haldeki parkları bir bir elden geçirerek mahalle sakinlerinden gelen taleplere göre güzel bir şekilde dizayn ederken diğer yandan ihtiyaç olan mahallelerimize yeni parklar kazandırmaya devam etmektedir. Gerçekleştirilen tüm çalışmalarda olduğu gibi yeni parkların ve sosyal alanların yapımı belediyemizin öz kaynakları ve personelleri tarafından yapılmıştır. Buda belediyecilik hizmetleri açısından çok önemli bir ayrıntı olması açısından belirtmek isterim. Bu vesileyle tüm çalışmalarda olduğu gibi bu çalışmalarda emeği geçen tüm personelimizi kutluyorum ve bu hizmetlerimizin de ilçemize, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.  



Yeni Asır


Geri Dön