02 / 05 / 2024

Dikkat! Borsa ve altında kritik hafta!

Dikkat! Borsa ve altında kritik hafta!

Türkiye Gazetesi yazarlarından Ömer Faruk Bingöl; geçen hafta yaşanan ve finans piyasalarını yakından ilgilendiren önemli konuları hatırlatarak, yeni haftada borsa ve altınla ilgili tavsiyelerini aktardı.



1- Son 3 aylık periyotta BİST100 endeksinde 1.755 puanın altında bir kapanış yaşanmamış. Bu seviye ile birlikte kabaca 1.910 puan arasında bir konsolidasyon bölgesi oluşmuş. Yani borsada son 3 aydır 1.755-1.910 bölgesi, "dip çalışması" alanı gibi görünüyor. Endeks, buralara uğradığında yukarı tepki veriyor.

2- 17 Aralık'taki 2.407 zirvesinin ardından başlayan düşüş trendi, geçen haftanın son işlem gününde kırılmış gibi görünüyor. Bundan sonraki süreçte 1.977 puanın üzerinde tutundukça, yükseliş hevesi devam edecek gibi görünüyor.

3- Endekste 5 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 1.957 bölgesi takip edilecek ikinci destek olarak karşımıza çıkıyor.

4- Önemli bir gösterge niteliğinde olan 22 günlük hareketli ortalama ise 1.994 seviyesinde bulunuyor. Şu anda buraya oldukça yakın seyreden endeks için "pozitif" olacaksak, bu seviyenin üzerinde "kalıcılık" da önemli olacak.

5- Yine pozitif hareketlilik halinde de 2.065-2.085, ilk önemli hedef noktalar olarak gözüküyor.

- Bütün dünyanın "gösterge borsa" olarak takip ettiği ABD S&P 500 endeksi, ocak ayı başında 4.800 puanda bulunuyordu. Geçen hafta 4.240 puana kadar gerileme yaşandı. Cuma günü gelen tepki ile birlikte 4.432 puana kadar yükseldi. Bu tepki, küresel piyasalara pozitif yansıyabilir.

- Riskli varlıklarda "dip avcılığı" yaparken "dibin de dibi vardır" gerçeğini unutmadan, kaldıraçlı ve kredili işlemlerden kaçınmak gerekir, özellikle de para bolluğunun azalacağı bir süreçte...

- Mevduat getirileri yüzde 20'nin üzerine çıkmışken bir miktar da nakitte kalmak, "kaleyi sağlama almak" gibi bir etki gösterecektir.

- TÜİK'te başkan değişikliğinin, enflasyonun açıklanacağı haftanın öncesinde gerçekleşmesi piyasa algısına nasıl yansır, bunu da takip etmek gerekir.

Borsa İstanbul'da sert düşüş! Devre kesici uygulaması devrede!

Fiyatlar Patladı: Binance'den 2 Yeni Altcoin!

Borsada işlemler geçici olarak 5. kez durduruldu!

Borsada işlemler geçici olarak 2. kez durduruldu!

Borsada işlemler geçici olarak durduruldu!

Altın fiyatlarında büyük fırtına! Gözlerinize inanamayacaksınız!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön