12 / 05 / 2024

Dikkat! Celal Şengör tarih vererek duyurdu: Karadeniz patlayacak

Dikkat! Celal Şengör tarih vererek duyurdu: Karadeniz patlayacak

Prof. Dr. Celal Şengör, Karadeniz'de beklenen büyük tehlikeye dikkat çekti. "Karadeniz patlaycak" diyen Şengör'ün açıklamaları büyük yankı uyandırdı. Celal Şengör tarih de verdi. İşte detaylar...



Jeolog Celal Şengör'ün Karadeniz'in patlayabileceği iddiası, sosyal medyada büyük ilgi ve tartışmalara neden oldu. Şengör, Candaş Tolga Işık'ın sunuculuğunu yaptığı Kafa TV'nin konuğu oldu ve programda yaptığı açıklamalarda, Karadeniz'in içerisindeki gazların bir süre sonra püskürebileceğini ve bu durumun patlamaya yol açabileceğini ifade etti. Ancak, bu iddialar bilimsel çevrelerde ve kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

Ünlü jeolog Celal Şengör'ün yaptığı açıklamalar, Karadeniz'in patlama ihtimaline dair tartışmalara neden oldu. Şengör, Candaş Tolga Işık'ın sunuculuğunu yaptığı Kafa TV'de Karadeniz'in içerisinde biriken gazlar nedeniyle patlama riski olduğunu belirtti. İddialar, sosyal medyada büyük ilgi gördü ve vatandaşlar arasında "Karadeniz patlayacak mı?" sorusunu gündeme getirdi.

Şengör, Karadeniz'in içerisinde biriken gazların artış gösterdiğini ve bu gazların zamanla yüzeye çıkabileceğini ifade etti. Açıklamasında, gazların sürekli biriktiğini ve bu durumun sonunda bir patlamaya yol açabileceğini vurguladı. Şengör'e göre, Karadeniz'in 60 km çevresinde yaşayan oksijen soluyan canlıların bu patlama sonucunda zarar görebileceği hatta yok olabileceği bir tehditle karşı karşıya kalabilir.

 

 


Geri Dön