11 / 05 / 2024

Dikkat! Celal Şengör tarih vererek duyurdu: Karadeniz patlayacak

Dikkat! Celal Şengör tarih vererek duyurdu: Karadeniz patlayacak

Prof. Dr. Celal Şengör, Karadeniz'de beklenen büyük tehlikeye dikkat çekti. "Karadeniz patlaycak" diyen Şengör'ün açıklamaları büyük yankı uyandırdı. Celal Şengör tarih de verdi. İşte detaylar...



"BUNU COĞRAFYA OKUMUŞ HERKES BİLİR"

 

Candaş Tolga Işık'ın "Bunu kimse bilmiyor mu hocam?" sorusuna Şengör, "Herkes biliyor. Yani biliyor tabi yani bunu biraz mürekkep yalamış coğrafya okumuş herkes bilir" şeklinde cevap verdi. Şengör, Karadeniz çevresinde yerleşim kurulmasının yanlış olup olmadığı sorusuna ise, "Kardeşim İstanbul orada, Varna orada, Odessa orada, Sohum orada" diyerek büyük şehirlerin bu bölgede bulunduğunu vurguladı.

 

PATLAMA NE ZAMAN OLACAK?

 

Şengör, Karadeniz'in ne zaman patlayabileceği sorusuna net bir yanıt veremedi. Yaptığı açıklamada, son yüz yılda denizin tabanının 200 metreden 180 metreye indiğini ve oksijenli kısmının azaldığını belirtti. Patlamanın ne zaman olacağına ilişkin Şengör, "Ben onu incelemedim. Birkaç yüzyıl sonra patlayabilir" şeklinde yanıt verdi.

Şengör, Karadeniz'in içerisinde biriken gazların artış gösterdiğini ve bu gazların zamanla yüzeye çıkacağını ifade etti. Bunun sonucunda, Karadeniz çevresindeki oksijen soluyan canlıların yaşam şartlarının zorlaşacağını ve yok olabileceğini söyledi. 

Tarım ve Orman Bakanı'ndan çiftçilere müjde: Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bunu yapacak

Anlaşma imzalandı: Pegasus'tan 36 yeni uçak siparişi

Kira sözleşmesi yaparken dikkat edin! Oldukça önemli...


Geri Dön