16 / 05 / 2024

Dikkat! Hemen tapu müdürlüğüne gönderilmesi gerekiyor!

Dikkat! Hemen tapu müdürlüğüne gönderilmesi gerekiyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yabancılara gayrimenkul satışı ile ilgili olarak 9 Aralık 2022 tarihinden sonra satışı yapılacak dövize ilişkin döviz alım belgelerinin ilgili tapu idaresine mutlaka KEP üzerinden gönderilmesi zorunluluğu getirildiğini kaydetti.



Yaklaşık Bir Senedir Uygulamada

Açıklamasında döviz alım belgesi uygulamasının 24 Ocak 2022 tarihi itibarı ile zorunlu hale getirildiğini de kaydeden Özelmacıklı, Gerek Sermaye Hareketleri Genelgesinin 13. Maddesi gerekse de Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik çerçevesinde, yabancı gerçek kişiler tarafından satın alma yoluyla taşınmaz edinimlerinde döviz alım belgesi ibrazı zorunluluğu getirildiğini söyledi. 

Dikkat! Hemen tapu müdürlüğüne gönderilmesi gerekiyor!

Yapılan düzenleme ile dövizin mutlaka Türkiye de faaliyet gösteren bir bankaya ilgili bankaca da Merkez Bankası’na bozdurulduğunu belirten Özelmacıklı, bu sebeple döviz büroları veya elden bozdurulan dövizin gayrimenkul alım işlemlerinde kullanılmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Satış bedelinin de tamamı kadar dövizin bozdurulması ve ödemelerin ilgililere Türk Lirası olarak yapılması gerektiğini kaydeden Özelmacıklı, uygulamanın gerek gayrimenkul edinimi suretiyle vatandaşlık edinimi gerekse de vatandaşlığa konu olmayacak satın almalarda alıcının yabancı olması hallerinde geçerli olacağını da sözlerine ekledi.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tam 25 şehirde personel alacak! En az 10 bin TL maaşlı iş fırsatını sakın kaçırmayın!  

Tapu sahipleri dikkat! Her yıl ödenen bu parayı ödemek zorunda değilsiniz! Hemen bakın!

Tapu sahipleri bu habere dikkat! Ödediğiniz o paraları geri alma vakti geldi! Hemen bakın!


Geri Dön