05 / 05 / 2024

Dikkat! MASAK’tan parasal sınıra yeni düzenleme geldi!

Dikkat! MASAK’tan parasal sınıra yeni düzenleme geldi!

Mali Suçları Araştırma Kurulu, (MASAK) bazı ödeme işlemlerindeki parasal tutarları yeniden belirledi. Buna göre kimlik tespitinde basitleştirilmiş tedbirlerin öngörüldüğü tebliğde belirlenen parasal tutarların, ihtiyaca yönelik olarak artırıldığı. duyuruldu.



Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı "MASAK Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan bu değişiklikle yükümlü gruplardan gelen artış taleplerine karşılık vermek ve Mali Eylem Görev Gücü (FATF) standartlarına uyum sağlanması amaçlandı. Bu kapsamda kimlik tespitinde basitleştirilmiş tedbirlerin öngörüldüğü tebliğde belirlenen parasal tutarlar, ihtiyaca yönelik olarak artırıldı.

Dikkat! MASAK’tan parasal sınıra yeni düzenleme geldi!

Yeni tebliğ ile basitleştirilmiş tedbir uygulanacak (teyit zorunluluğu olmayacak) hayat sigortasında, bir sene içerisinde ödenecek prim tutarı toplamı 5 bin TL’den 12 bin TL’ye, tek primli sigortalarda prim tutarı 12 bin 500 TL’den 25 bin TL’ye çıkarıldı.

Söz konusu tebliğ ile ön ödemeli kartlara ilişkin işlemlerde kimlik tespiti yapılması zorunlu olmayan tutarlardan, aynı sene içinde nakit çekim tutarı 500 TL’den 1000 TL’ye, tek kullanımlık olan ve tekrar yükleme yapılması mümkün olmayanlarda yüklü para tutarı 1250 TL’den 2 bin 750 TL’ye, yeniden yükleme yapılabilen kartlarda toplam yükleme limiti bir ay içinde yüklenebilecek bakiye miktarıyla her halükarda bakiyesi 1250 TL’den 2 bin 750 TL’ye yükseltildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön