18 / 05 / 2024

Dikkat! MASAK’tan parasal sınıra yeni düzenleme geldi!

Dikkat! MASAK’tan parasal sınıra yeni düzenleme geldi!

Mali Suçları Araştırma Kurulu, (MASAK) bazı ödeme işlemlerindeki parasal tutarları yeniden belirledi. Buna göre kimlik tespitinde basitleştirilmiş tedbirlerin öngörüldüğü tebliğde belirlenen parasal tutarların, ihtiyaca yönelik olarak artırıldığı. duyuruldu.



Diğer yandan tebliğ ile ödeme ve elektronik para kuruluşlarınca gerçekleştirilen elektronik paranın teminine yönelik işlemlerde, aynı sene içerisinde nakit çekim tutarı 500 TL’den 1000 TL’ye, yeniden yükleme imkanı bulunmaması halinde, elektronik olarak saklanan fon tutarı 1250 TL’den, 2 bin 750 TL’ye, yeniden yükleme yapılabilen kartlarda toplam yükleme limiti bir ay içinde yüklenebilecek bakiye miktarı ile her halükarda bakiyesi 1250 TL’den 2 bin 750 liraya yükseltilmiş oldu.

Dikkat! MASAK’tan parasal sınıra yeni düzenleme geldi!

Yeni tebliğ ile ayrıca elektronik haberleşme hizmetleri aracılığıyla sunulan ödeme hizmetine (mobil ödeme hizmeti) ilişkin işlemlerde ise, bir seferlik işlem tutarı 500 TL’den 1000 TL’ye, aylık işlem tutarı 1250 liradan 2 bin 750 liraya çıkarılmış oldu.

Tebliğ ile bahse konu tutarların, en son 2021 şubat döneminde FATF standartlarına uyum amacıyla yapılan mevzuat değişiklikleri kapsamında güncellendiği hatırlatılırken, söz konusu yeni tebliğin ise 1 Şubat tarihinde yürürlüğe gireceği açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön