20 / 05 / 2024

Dikkat! Meclis’in ocak ayı mesaisi hepimizi ilgilendirecek!

Dikkat! Meclis’in ocak ayı mesaisi hepimizi ilgilendirecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Cumhuriyet’in 100’üncü yılı ve seçim senesi olan 2023’e çok yoğun bir gündemle başlıyor. Meclis'in bu ay yapacağı çalışmalar ise herkesi ilgilendiriyor.



EN ÇOK BEKLENEN YASA NİHAYET ÇIKIYOR

Elbette, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi. Yaklaşık olarak 2,5 milyondan fazla insanı ilgilendiren bu düzenlemenin yasalaşması için de TBMM’de mesai yapılacak. Söz konusu yasanının 15 Ocak’a kadar çıkması bekleniyor. Diğer yandan kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili kanun teklifleri de bu dönemde TBMM gündeminde olacak.

Dikkat! Meclis’in ocak ayı mesaisi hepimizi ilgilendirecek!

Bunların dışında TBMM’de, başörtüsü ile ailenin korunmasına yönelik Anayasa değişikliği teklifi için de, komisyonda görüşmeler yapıldıktan sonra, süreç Genel Kurul’a taşınacak.

Yeni dönemde bunun dışında, İdari Teşkilatı bünyesindeki sözleşmeli personele, iş sonu tazminatı ödenebilmesine imkan tanıyan kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek.

Ocak ayı içerisinde, ekonomiyle ilgili önemli değişiklikleri kapsayan kanun teklifleri de, Meclis Başkanlığına sunulurken, 7. Yargı Paketi'ni içeren kanun teklifi de yeni yılda Meclis'e sunulacak düzenlemeler arasında yer alacak.

TBMM'de bunların haricinde, siyasi partiler tarafından düzenlenen haftalık grup toplantıları da tekrar başlayacak. Buna göre ilk grup toplantısı Ak Parti tarafından yapılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön