30 / 04 / 2024

Dikmen Vadisi'nde çevre kirliliğine karşı temizlik yapıldı!

Dikmen Vadisi'nde çevre kirliliğine karşı temizlik yapıldı!

Çankaya Belediyesi, çevre ve doğa kirliliğine karşı mücadelesinde önemli bir adım daha atarak Dikmen Vadisi’nin belli bölgelerinde birikmiş olan ambalaj atığı, kağıt, karton, çöp ve hafriyat atıklarını temizledi...



Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesindeki ekipler, Dikmen Vadisi’nin belli bölgelerinde birikmiş olan ambalaj atığı, kağıt, karton, çöp ve hafriyat atıklarını temizleyerek bölgeyi görsel ve fiziksel kirlilikten arındırdı. Vatandaşlardan gelen şikayet ve önerileri de dikkate alarak sürdürülen çalışmalar kapsamında vadinin özellikle yukarı kesimlerinde kaçak olarak biriktirilmiş atıkları iş makinaları ve kamyonlarla temizleyen Çankaya Belediyesi ekipleri, toplanan zararlı maddeleri bölgeden uzaklaştırdı.


İlçede çevre temizliğine yönelik projelere katkı sağlamak isteyen vatandaşlarla da işbirliği içinde olan Çankaya Belediyesi, geri dönüşüm kutu ve konteynır taleplerini de programa alarak mümkün olduğunca kısa sürede istenen yere teslim ediyor. Uygulamadan memnun olduklarını dile getiren Çankayalılar, Başkan Bülent Tanık'a teşekkürlerini iletirken, ambalaj atığı toplanması uygulamasının daha da yaygınlaştırılması isteğini dile getirdiler.


Bu istekler doğrultusunda 21 Kasım tarihinde Maltepe Bölgesi’nden başlamak üzere Kızılay, Kurtuluş ve Cebeci bölgelerini kapsayan 12 merkezi mahallede bilgilendirme çalışmaları başlatılacak.


İha


Geri Dön