29 / 04 / 2024

Dilovası'na arıtma tesisi yapılacak!

Dilovası'na arıtma tesisi yapılacak!

Sanayisi ve hava kirliliği ile sürekli gündeme gelen Dilovası'na İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi inşa edilecek. 2016 yılında tamamlanması planlanan Dilovası Atıksu Arıtma Tesisi, 40 bin m3/gün kapasiteli olacak.




Tesiste ayrıca arıtılacak atıksuların sanayi kuruluşlarında kullanma ve soğutma suyu olarak kullanılması için "Gri Su Ünitesi" yapılacak. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Kocaeli'ye 26 milyon maliyetli 3 tesis inşa edecek. Dilovası Dilderesi Islahı, Gölcük Hisardere Islahı ve Karamürsel Tepeköy Göleti tesislerinin temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından 21 Kasım Cuma atılacak. 



25 milyon 628 TL yatırım bedeline sahip tesisler tamamlandığında bin 110 dekar zirai arazi sulamaya açılacak, 40 dekar zirai arazi ve 3 mahalle de taşkından korunacak. Ayrıca İSU tarafından inşa edilecek olan Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin de temeli atılacak. 


2016 yılında tamamlanması planlanan Dilovası Atıksu Arıtma Tesisi, 40 bin m3/gün kapasiteli olacak. Tesiste ayrıca arıtılacak atıksuların sanayi kuruluşlarında kullanma ve soğutma suyu olarak kullanılması için "Gri Su Ünitesi" yapılacak. Ultraviyole ışınlan ile ikinci defa arıtılacak olan atıksuların sanayi kuruluşlarında kullanılması ile geri kazanımı da sağlanacak. Eroğlu'nun açılışta sulama tesisleri, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, fidan üretimi ve Akçaova'da bal ormanı kurulması projelerini de açıklaması bekleniyor. 


Hedef


Geri Dön