30 / 04 / 2024

Gri Su Ünitesi

Gri Su Ünitesi

Sanayisi ve hava kirliliği ile sürekli gündeme gelen Dilovası'na İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi inşa edilecek. 2016 yılında tamamlanması planlanan Dilovası Atıksu Arıtma Tesisi, 40 bin m3/gün kapasiteli olacak.

MSY Nefes: İstanbul'da gri su sistemini uygulayan ilk proje! Kullanılmış sular dönüştürülecek!

MSY Nefes projesinde, gri su uygulamasıyla kullanılan sular dönüştürülecek ve farklı alanlarda kullanım sağlanacak. 

Royal Garden Kartal'dan gri su sistemiyle tasarruf!

RoyalGroup, Kartal’da projelendirdiği RoyalGarden Kartal’da gri su sistemiyle tasarrufu, geniş daire metrekareleri ve büyük teraslarla insanı odağına aldı. Projede güvenlik de ön plana çıktı. Akıllı ev sistemiyle konutlar güven ve huzurla kaplandı

Royal Garden Kartal’da su tüketimi aidatları düşürecek!

12 bin metrekare peyzaj alanı bulunan Royal Garden Kartal Residence’da gri su sistemi uygulaması yapılacak. Atık sular bahçe kullanımında yeniden değerlenecek. Su tüketimi azalan projede aidatlar da düşük olacak.

KKTC Su Temini Projesi, Türkiye'yi dünyada temsil edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Ülkemizin prestij projelerinden olan ve deniz geçişi ünitesi açısından dünyada ilk kez uygulanan bu projenin 7. Dünya Su Forumu'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum" dedi.

Yeşil binaya faizsiz kredi verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, A sınıfı enerji performansı, yağmur suyu toplama ve gri su sistemi, kendi parselinde otopark gibi "çevreci bina" için tüm şartları yerine getirenlere, faizsiz kredi desteği vermeyi planlıyor.

Çevreci binalara faizsiz kredi desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, A sınıfı enerji performansı, yağmur suyu toplama ve gri su sistemi, kendi parselinde otopark gibi "çevreci bina" için tüm şartları yerine getirenlere faizsiz kredi desteği vermeyi planlıyor.

Çevreci binalara faizsiz kredi geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, A sınıfı enerji performansı, yağmur suyu toplama ve gri su sistemi, kendi parselinde otopark gibi "çevreci bina" için tüm şartları yerine getirenlere faizsiz kredi desteği vermeyi planlıyor.

Dev fabrikalar artık geri dönüşüm suyu ile çalışacak!

Kocaeli'de 13,5 milyon TL'lik yatırımla tamamlanan ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan arıtma projesi ile arıtma tesislerinden çıkan gri su olarak bilinen atıksular, sanayi kuruluşlarının kullanımına veriliyor.

Tüpraş 50 milyon TL yatırımla yeni su hazırlama ünitesi kuruyor!

Şirketten yapılan açıklamaya göre bu sistemden üretilecek su, üretim süreçleri ve acil durumlarda yangın suyu sisteminde kullanılacak. Böylece Sapanca Gölü'nden kullanılan su asgariye indirilecek.

Paladyum Beytepe tasarruflu su kullanımı adına yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor!

Ankara'nın ilk çevreci konut kulesi Paladyum Beytepe tasarruflu su kullanımı adına yaptığı çalışmalarla dikkati çekiyor. Paladyum Beytepe projesinde gri su kullanılarak yapılan sulama sayesinde 4 konutun bir günde tüketeceği su doğada tutulacak.

Paladyum Beytepe 4 konutun tükettiği suyu doğada tutacak!

6 bin 800 metrekarelik yeşil alana yer verilen Paladyum Beytepe projesinde, gri su kullanılarak yapılan sulama sayesinde 4 konutun bir günde tüketeceği su doğada tutulacak.

Antalya 'da 600 ev ve işyerini su bastı!

Antalya'da şiddetli yağış nedeniyle özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesi ile 600 ev ve iş yerini su bastı, araçlarında ya da evlerinde mahsur kalan 300 kişi kurtarıldı.

Aktif Çevre, konutlarda atık suyu kaynağında arıtacak!

Gri Su Geri Kazanım Sistemlerini Türkiyeye kazandıran Aktif Çevre, Küçük Borulu Kanalizasyon Sistemi adını verdikleri yeni bir sistemi yurtiçinde uygulamaya geçirme hazırlığı yapıyor.

Gri Su Ünitesi Haberi

Gri Su Ünitesi


Tesiste ayrıca arıtılacak atıksuların sanayi kuruluşlarında kullanma ve soğutma suyu olarak kullanılması için "Gri Su Ünitesi" yapılacak. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Kocaeli'ye 26 milyon maliyetli 3 tesis inşa edecek. Dilovası Dilderesi Islahı, Gölcük Hisardere Islahı ve Karamürsel Tepeköy Göleti tesislerinin temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından 21 Kasım Cuma atılacak. 



25 milyon 628 TL yatırım bedeline sahip tesisler tamamlandığında bin 110 dekar zirai arazi sulamaya açılacak, 40 dekar zirai arazi ve 3 mahalle de taşkından korunacak. Ayrıca İSU tarafından inşa edilecek olan Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin de temeli atılacak. 


2016 yılında tamamlanması planlanan Dilovası Atıksu Arıtma Tesisi, 40 bin m3/gün kapasiteli olacak. Tesiste ayrıca arıtılacak...