27 / 04 / 2024

MSY Nefes: İstanbul'da gri su sistemini uygulayan ilk proje! Kullanılmış sular dönüştürülecek!

MSY Nefes: İstanbul'da gri su sistemini uygulayan ilk proje! Kullanılmış sular dönüştürülecek!

MSY Nefes projesinde, gri su uygulamasıyla kullanılan sular dönüştürülecek ve farklı alanlarda kullanım sağlanacak. 



Günümüzün en önemli konusu olan “sürdürülebilirlik” kavramına destek sağlayan gri su uygulamasını İstanbul’da hayata geçiren ilk firma olan MSY Yapı, bütün projelerinde sürdürülebilirliği hedef alıyor. Megakent İstanbul'daki gri su sistemli inşaat ruhsatını alan ilk projelerden biri olan MSY Nefes, inşaat tamamlama süresi kısa olması sebebiyle gri su sistemini İstanbul’da uygulayan ilk proje olarak dikkat çekecek. 

MSY Nefes: İstanbul da gri su sistemini uygulayan ilk proje! Kullanılmış sular dönüştürülecek! 

MSY Yapı tarafından başlatılan gri su uygulamasıyla, kullanılmış suyun dönüşümüyle, bahçe sulama ve temizlik işlerinde kullanım imkanı sağlıyor. MSY Yapı, doğaya karşı değil, doğayı destekleyen uygulamalarla adımlar atıyor. 

“Doğayı Destekleyen, Kendi Kendine Yeten Siteler Kurmak” vizyonuyla çalıştıklarına dikkat çeken MSY Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, "Çocuklarımıza temiz bir çevre, sağlıklı bir nefes bırakmak yani sürdürülebilir bir yaşam sunmak için inşa ettiğimiz projelerde suyu her detayda akıllıca kullanmaya büyük özen gösteriyoruz" açıklamasında bulundu ve evsel atık suların MSY Nefes projesinde özel bir yeri olduğunun altını çizdi. 

MSY Nefes: İstanbul da gri su sistemini uygulayan ilk proje! Kullanılmış sular dönüştürülecek!

MSY Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, konuyla ilgili açıklamasında, "Projenin mimari detaylarına özenle entegre edilen gri su sistemi sayesinde, lavabo ve duşlardan şehir şebekesine akan atık suları arıtılarak bodrum katta yağmur suları ile birlikte depolanacak" ifadelerini kullanarak sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Geri dönüştürülen atık suların tekrar kullanımı sayesinde doğal su kaynaklarında önemli ölçüde tasarruf sağlanacak. Arıtılan sular, evlerdeki rezervuar ve bahçe sulama gibi farklı alanlarda kullanılacak. Evsel atık suların %50’ye yakın kısmını gri su arıtma sistemleri sayesinde değerlendirerek, çevre kirliliğinin azaltılmasına, geri kullanım sayesinde aile ve site bütçesine önemli ölçüde katkı sağlanacak. Dört mevsim yağışları da hasat edilerek, yeniden kullanılabilir hale getirecek."

MSY Nefes'in lansmanı yapıldı!


Geri Dön