Sektörel

Dış cephelerde seramik kaplamanın maliyeti ne kadar?

İnşaat maliyetlerindeki artış devam ederken, malzeme ve işçilik fiyatları da farklılık gösteriyor. İnşaat mühendisi Atakan Bakılan, dış cephelerde seramik kaplamanın maliyetini hesapladı. Seramik kaplama bedelini uygun bulan da oldu, daha ucuza yaptığını söyleyen de… İşte o hesap…

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyetleri yıllık yüzde 66,12 arttı. İnşaat maliyetleri malzemeden, işçiliğe kadar şehirden şehre bile farklılık gösteriyor. İnşaat işi ile uğraşanlar ve binalarını yenilemek isteyenler maliyetleri araştırıyor.

Sosyal medya hesabından inşaat maliyetleriyle ilgili bilgiler paylaşan İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan bu defa dış cephelerde seramik kaplamanın maliyetini hesapladı.

Atakan Bakılan https://x.com/atakanbakilan  X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dış cephe seramik kaplamasının bedelini kalem kalem çıkardı. Bakılan’ın hesabı şöyle:

Dış cephelerde seramik kaplamanın maliyeti ne kadar?

Alüminyum Montaj Malzemeleri: 750₺
Buhar Dengeleyici: 200₺
Yüksek Kalitede Poliüretan Mastik: 150₺
Seramik: 400₺
İşçilik: 800₺
Toplam: (1m2): 2300₺

Fiyatlar, 1. kalite yerli seramik ile kapalı derzli yüksek kalitede poliüretan mastikli yapıştırma sistem ile ortalama olarak belirlenmiştir. Yüksek katlı yapılarda veya granit vs. gibi kalın malzeme kullanımı durumlarında toplam fiyat %50’e kadar artabilir. Cephelerde yapılacak kaplamalarda deprem esnasında kırılma, düşme vs. gibi problemlerin yaşanmaması için uygulamalar uzman ekipler tarafından, şantiye şefi gözetiminde özenle yapılmalıdır.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR 

Konut satışları yüzde 9,9 arttı: Ağustos 2024'te 134 bin 155 konut satıldı!

Yatırımcıya zorluk çıkarılırsa kira sorunu mega kronik hale gelecek!

Altın mı, gümüş mü? İslam Memiş şampiyonu açıkladı! İşte 9,5 ayda en çok kazandıran yatırım aracı...

Kira bedelleri, evin yaşına ve konforuna göre belirlenmeli! Hem ev sahibini hem de kiracıyı düşünmek gerekiyor!

Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımları 10 senede 16 kat arttı!