03 / 05 / 2024

Dış dünyayla olan "duvar" engeli ortadan kalkıyor!

Dış dünyayla olan

Yalınlığın, şeffaflığın ve şıklığın sembolü cam artık konutları giydiriyor. "Cam evler", dış dünya ile aranızdaki tüm duvarları ortadan kaldırıyor ve sizleri adeta doğanın bir parçası yapıyor. İşte camın büyüsünü konuta taşıyan o projeler...



İster pencere olsun ister balkon, mekanlarınızda cam ile çizdiğiniz sınır size sonsuz bir özgürlüğün kapılarını açar. Cam duvarlar sayesinde doyumsuz manzaraları engelsiz bir şekilde izleyebilir ya da huzur dolu bir özgürlük eşliğinde bahçenizi seyre dalabilirsiniz. Genellikle iç mimaride görmeğe alıştığımız cam, artık konutları giydiriyor. Cam evler, konut sakinlerinin dış dünya ile olan duvar engelini ortadan kaldıyıor ve manzaranın tadını doyasıya yaşama fırsatı sunuyor. Yalınlığın, şeffaflığın ve doğallığın simgesi olan cam, sizlere evinizin tavanından gökyüzünü seyretme lüksünü yaşatıyor. İşte sizi doğanın bir parçası yapan o konut projeleri....


Dış dünyayla olan "duvar" engeli ortadan kalkıyor!


Doğanın tam kalbinde

Bodrum Amazon Evleri, Önderler İnşaat güvencesiyle Bodrum'da hayata geçiriliyor. Doğanın içinde ve şehre yakın huzurlu bir hayat arayanlar için büyük bir alternatif oluşturan Amazon Evleri, Bodrum-Konacık'ta yükseliyor. Boydan boya cam kaplı dış cephesiyle doğayla aranızda olan tüm sınırları ortadan kaldıran projede, tek katlı mimari geniş bahçelerle buluşuyor.2 fazda toplam 16 bloktan oluşan Önderler İnşaat Bodrum Amazon Evleri'nde tek katlı ve dubleks konut seçenekleri yer alıyor. Projede konutlar 625 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. İlk fazda teslimlerin yapıldığı Amazon Evleri'nde ikinci faz teslimlerinin ise Mart 2013'te yapılması planlanıyor. 


Dış dünyayla olan "duvar" engeli ortadan kalkıyor!


Adalar ve Boğaz'ın nefes kesici panaromik manzarasını evinize konuk ediyor

Zeminden tavana kadar uzanan geniş cam cepheler ve akıllı otomasyon sistemleriyle ön plana çıkan Maçka Residence, 7 bin 300 metrekare alan üzerinde yükseliyor. Astaş Gayrimenkul ve Armani/Casa işbirliği ile Maçka'da hayata geçirilen projede, büyüklükleri 135 metrekare ile 500 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve penthouse konutlar yer alıyor. Teras veya balkonlu 10 farklı tipte 170 rezidans daireden oluşan Maçka Residence, Adalar, Boğaz ve Tarihi Yarımada'nın eşsiz manzarasıyla büyüleyici bir konuma sahip. Metrekare birim fiyatının 12 bin dolardan başlangıç gösterdiği projede,  3 metreye yakın tavan yüksekliği ile ferah bir yaşam alanı sunuyor. Zeminden tavana kadar uzanan pencereler sayesinde gün ışığından bol miktarda faydalınabildiği Maçka Residence, zengin rezidans hizmetleriyle de konut sakinlerinin yaşamını kolaylaştırıyor. 


Dış dünyayla olan "duvar" engeli ortadan kalkıyor!


Odadan gökyüzünü seyrettiriyor

Esneklik, şeffaflık ve serbestlik prensiplerinden yola çıkılarak tasarlanan Göktürk Yalınevler projesi Mimar Ahmet Alakaş imzasını taşıyor. Cam, çelik ve ahşabın kullanılarak şeffaf evelerin yaratıldığı projede, duvar yerine özel camlar kullanılıyor. Öyleki üst katlarda bulunan konut sakinleri gökyüzünü bile seyredebiliyor. İnsan ve insanın doğayla ikişkisinin temelde olduğu proje, ekolojik, teknolojik ve humanist özellikleri ile dikkat çekiyor. Keleşoğlu İnşaat ve Zilal İnşaat güvencesiyle hayata geçirilen Göktürk Yalınevler projesinde, toplam 146 konut yer alıyor. 2014 yılında teslimlerin yapılması planlanan projede, 1+1'den 5+1'e kadar farklı daire seçenekleri yer alıyor. Göktürk Yalınevler'de, 67 - 118 metrekare 1+1 daireler 250 bin dolar ile 364 bin dolar, 116 - 179 metrekare 2+1 daireler  372 bin dolar ile 591 bin dolar, 134 - 162 metrekare 2,5+1 daireler 503 bin dolar ile 546 bin dolar, 143 - 209 metrekare 3+1 daireler 516 bin dolar ile 703 bin dolar, 148 - 248 metrekare 3,5+1 daireler 495 bin dolar ile 677 bin dolar, 178 - 223 metrekare 4+1 daireler 532 bin dolar ile 800 bin dolar, 134 - 261 metrekare 5+1 daireler ise  821 bin dolar ile 911 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Projede açık havuz, sauna, fitness merkezi, toplantı salonları, çocuk oyun alanı, lobby cafe ve her daireye özel tahsis edilmiş 1 adet depo yer alıyor. 


Dış dünyayla olan "duvar" engeli ortadan kalkıyor!


Dış cephe tamamen cam giydirmeli

Cam Kuleler projesi Adana'da Rişvanoğlu İnşaat güvencesiyle hayata geçiriliyor. Adındanda anlaşılacağı gibi projenin dış cephesi tamamen cam giydirmeli. Toplam 132 konuttan oluşan  Adana  Cam Kuleler'de, 3+1, 4+1, 5+1 ve 5+2 konut seçenekleri yer alıyor. Fiyatların 600 bin TL ile 3 milyon TL arasında değşiklik gösterdiği projede, 36 aya kadar vade farksız taksit avantajı da sunuluyor. 30 katlı 2 bloktan oluşan Rişvanoğlu Cam Kuleler, Türkmenbaşı Bulvarı'nda konumlanıyor. Konutların 170 metrekare ile 550 metrekare arasındaki büyüklükte tasarlandığı Cam Kuleler'de teslimlerin 2014'te yapılması planlanıyor. Cam Kuleler 'de; mini golf alanları, kuaför salonu, sağlık kabini, havuz, basketbol sahası, bakım ve onarım hizmetleri, tenis kortu ve voleybol sahası bulunuyor.


Dış dünyayla olan "duvar" engeli ortadan kalkıyor!


Sınırsız deniz manzarası

Panavia Suites, Panaroma Grup imzasıyla İstinye'de hayata geçiriliyor. Ulaşım kolaylığı ve doyumsuz manzarasıyla dikkat çeken Panavia Residence projesi, dış cephede kullanılan geniş camlar sayesinde ferah bir yaşam alanı sunuyor. Akıllı ev sistemiyle donatılan proje, 5 katlı 5 bloktan meydana geliyor. Toplam 60 daireden oluşan İstinye Panavia Residence, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor. 100 metrekareye varan bahçeleriyle bahçe dubleksleri, ara kat daireler, çatı dubleksleri ve loft daire seçeneklerinin yer aldığı projede, konutlar metrekaresi 7 bin 500 dolardan satışa sunuluyor. Aralık 2013'te teslim edilmesi planlanan Panaroma Group Panavia Residence'ta, 1+1 daireler 84 metrekare, 2+1 çatı  dubleksleri 196 metrekare, 2+1 bahçe dubleksleri 159 metrekare, 3+1 çatı dubleksi ise 347 metrekare olarak tasarlanıyor. Mimar Koray Yavuzer imsanını taşıyan projede, muhteşem deniz manzarası bahçe katından itibaren görünüyor. Deprem yönetmeliğine uygun şekilde tasarlanan projede her daireye özel kapalı otopark, kapalı ve açık yüzme havuzu, fitness center, buhar odası, sauna, barbekü, ortak kullanım ve dinlenme salonu (home theather), daireye özel kullanım için party house, özel kav ve çocuk oyun alanları bulunuyor. 


Dış dünyayla olan "duvar" engeli ortadan kalkıyor!


750 metrekare cam kaplı fuaye alanı var

Countrylife projesi, Göktürk İstanbul Caddesi üzerinde 13 bin 129 metrekare alanda inşa ediliyor. Keleşoğlu İnşaat güvencesiyle hayata geçirilen projede, toplam 277 konut yer alıyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 konut seçeneklerinin yer aldığı Keleşoğlu Country Life projesinde geniş camlar sayesinde konut sakinlerine ferah bir yaşam alanı sunuluyor. 750 metrekare cam tonoz kaplı fuaye alanının da yer aldığı projede, 1+1 konutlar 420 bin ile 480 bin TL arasında, 2+1 konutlar 545 bin ile 580 bin TL arasında, 3+1 konutlar 725 bin ile 750 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Göktürk Country Life'ta, bahçede açık havuz etrafında dinlenme terasları, misafirlerinizi ağırlayacağınız Lobby ve bekleme salonu, Fuaye’de güzellik salonu, İtalyan restoranı, cafe, spor ve sağlık merkezi ve sanatın coşkusunu size yaşatacak Art Space yer alıyor. 


Dış dünyayla olan "duvar" engeli ortadan kalkıyor!


Her metrekaresinden Bodrum Kalesi ve marinası görünüyor

Horizon Point Evleri, Point İnşaat güvencesiyle Bodrum'da hayata geçiriliyor. Akıllı ev teknolojisi ile donatılan proje muhteşem deniz, marina ve kale manzarasına hakim konumda yer alıyor. Toprak rengi binaların yerleşimi doğal aydınlatmadan maksimim yararlanacak şekilde tasarlandığı Bodrum Horizon Point Evleri'nde dış cephe başta aşağı cam cepheyle kaplı. 4 bin 500 metrekare alan üzerinde yükselen projede 2 dubleks ve 12 flat daire yer alıyor. Horizon Point Bodrum'da daireler ise 530 bin avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Projede teslimler hemen yapılıyor.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön