27 / 04 / 2024

Doha'nın en büyük alışveriş merkezi Villaggio’da yangın çıktı!

 Doha'nın en büyük alışveriş merkezi Villaggio’da yangın çıktı!

Katar’ın başkenti Doha’nın en büyük alışveriş merkezindeki çocuk yuvasının yakınında yangın çıktı. 13’ü çocuk 19 kişi hayatını kaybetti



KATAR’ın başkenti Doha’nın en büyük alışveriş merkezi Villaggio’nın birinci katındaki çocuk yuvasına yakın bir noktada dün yangın çıktı. Yerel saatle 11.30’da başlayan yangında, alışveriş merkezi ve çevresi dumanla kaplandı. İtfaiye ekipleri, acil çıkışlara uzak ve uzun koridorun uç noktasındaki yuvaya ulaşmak için tavandan delik açtı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, itfaiyenin yoğun çabalarına rağmen saatler sonra söndürülebildi.


Çocuklar için çok geç


Yangında 13’ü çocuk 19 kişi hayatını kaybetti. Çoğu itfaiye eri 17 kişi de yaralandı. Ölenlerden 4’ünün öğretmen, 2’sinin kurtarma görevlisi olduğu açıklandı. Hayatını kaybeden çocuklardan 4’ünün İspanyol 1’inin Fransız olduğu bildirildi. İçişleri Bakanı Abdullah bin Nasır el Sani, “Elimizden gelen her şeyi yaptık ancak yangın yerine ulaştığımızda çocuklar için çok geç olmuştu. Olanlardan dolayı çok üzgünüz” dedi.


Alarm sistemi yok muydu


Görgü tanıkları, lüks alışveriş merkezinde yangın alarm sisteminin olmadığını ve gerekli tedbirlerin alınmadığını, bu nedenle ölü sayısının fazla olduğunu iddia etti. 

2006 yılında açılan Villaggio, ülkedeki en büyük ve en çok ziyaret edilen alışveriş merkezi. Venedik’i andıran, gondollarla gezilebilen yapay bir gölün yanı sıra, büyük bir sinema ve buz pisti yer alıyor. Alışveriş merkezinin, 2022 Dünya Kupası’na hazırlık kapsamında yapılacak yeni inşaatlar nedeniyle yıkılacağı gündemdeydi.

Hürriyet


Geri Dön