27 / 04 / 2024

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 7 Kasım!

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 7 Kasım!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 22 Ekim’de açılırken, 7 Kasım’a kadar devam edecek.



Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden yayımladığı ilanla personel alımı yapacağını açıkladı. Bir sözleşmeli sekreter alımı yapacak olan Dışişleri Bakanlığı, başvuru şartlarını da duyurdu.

Çok iyi derecede Almanca bile şartı arayan Bakanlık, aynı zamanda uygulamalı sınav olarak bilgisayar sınavını uygulayacak. Başvurular ise Cumhurbaşkanlığı İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirilecek.

  Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 7 Kasım!

BAŞVURU DETAYLARI

Türk vatandaşı olmak,
Gerçekleştirilecek sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak,
En az lise ya da dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak (Almanya’da lise seviyesinde mezuniyet için Abitur veya Fachabitur vb. tamamlamış olmak),
Kamu haklarından herhangi bir nedenle yoksun bulunmamak,
Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsa bile zimmet, ihtilas, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolaylı iflas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık ve bunun yanı sıra, dolandırıcılık gibi yüz kızartıcı bir fiil nedeniyle hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
Erkekler için askerlik hizmetini yapmış olmak ya da yapmış sayılmak (Askerlik hizmetini ertelenmiş olanların müracaatları kabul edilmeyecek),
Her türlü iklim şartlarında görev yapmaya engel durumu olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek (Sağlık Kurulu Raporu istihdam edilecek kişilerden istenecek),
Çok iyi derecede Almanca ve Türkçe bilmek,
Bilgisayar kullanabilmek. 

  Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 7 Kasım!

BAŞVURU TARİHİ

Müracaatlar 21 Ekim Cumartesi günü TSİ 10:00 ile 7 Kasım Salı günü TSİ 23:59 arasında e-Devlet sisteminden Dışişleri Bakanlığı, Kariyer Kapısı - Kamu İşe Alım sekmesinden ve Kariyer Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden yapılacak. 

Adayların sınava katılım sağlayabilmeleri amacıyla Kariyer Kapısı Platformu üzerinden yukarıda belirtilen tarihler arasında yapacakları müracaatın yanı sıra, tüm müracaat belgelerinin asıllarını veya onaylı suretlerini en geç 14 Kasım Salı günü mesai bitimine kadar T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğuna elden veya posta yoluyla ulaştırmış olmaları da gerekecek. Postada yaşanacak gecikme ve kayıplardan Başkonsolosluğumuz sorumlu olmayacak.
Adayların müracaatlarının geçerli sayılabilmesi için, müracaat işlemlerini Kariyer Kapısı Platformu üzerinden tamamlamaları ve ayrıca, tüm müracaat belgelerini eksiksiz şekilde işbu duyuruda belirtilen süreler içinde T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğuna ulaştırmaları gerekecek. 

Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunan kişilere ilişkin yasal işlem yapılacak. Aynı zamanda, istihdam edilseler dahi görevlendirmeleri iptal edilecek ve varsa kendilerine ödenmiş olan ücretler yasal faizi ile tazmin edilecek. Adaylar, yazılı sınava katılıp katılamayacaklarını Kariyer Kapısı Platformu üzerinden onaylayabilecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Tüm bankalar resmen açıkladı! Hesaplara geri ödemesiz en az 12 bin 660 TL yatacak!

Bu işi yapacaklar aylık 100 bin TL kazanacak! İlkokul mezunu olmak yeterli!

2024’te en fazla kazanç sağlayacak 3 emtia belli oldu! Hangi emtialar kazandıracak?


Geri Dön