30 / 04 / 2024

Diyarbakır'a 155 milyon lira yatırım!

Diyarbakır'a 155 milyon lira yatırım!

Bu yıl yol yapım, asfalt, kaldırım ve bisiklet yolları çalışmalarına 155 milyon lira ayıran Büyükşehir Belediyesi, Diclekent Bulvarı’na asfalt serdi.



Bu yıl yol yapım, asfalt, kaldırım ve bisiklet yolları çalışmalarına 155 milyon lira ayıran Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar Diclekent Bulvarı’na 12 bin bin ton asfalt serdi. Yenişehir İstasyon Caddesi’nde başlayan asfalt çalışması, Üç Kuyular TOKİ’de ise devam ediyor. 


Asfalt sezonunu 10 Mayıs’ta açan Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nın çalışmaları devam ediyor. Asfalt programı kapsamında Kayapınar Diclekent Bulvarı’nın 2 bin 700 metrelik kısmına 12 bin ton asfalt serildi.DİSKİ çalışmalarının devam ettiği 150 metrelik yolun dışında bulvardaki asfaltlama çalışması tamamlandı.


Yenişehir ilçesinde ise İnanoğlu, Akkoyunlu, İstasyon ve Mehmet Akif Ersoy caddeleri asfalta hazır hale getirilirken, ekipler, İstasyon Caddesi’ni asfaltlamaya başladı. İstasyon Caddesi’nden sonra İnanoğlu, Akkoyunlu ve Mehmet Akif Ersoy caddelerine de asfalt serilecek.


Üç Kuyular TOKİ’de 6. sokak, 2 ve 3. caddelerde asfaltlama çalışması devam ederken, asfalt programında önceliği bulunan Dicle, Silvan ve Hazro ilçelerindeki yollara da toplam 20 bin ton asfalt serilecek.


Diclekent Bulvarı iki yönlü asfaltlandı


Asfalt çalışmalarına ilişkin bilgi veren Asfalt Yapım Şube Müdürü Hanifi Kaymak, Diclekent Bulvarı’nda asfalt çalışmalarına 10 gün önce başladıklarını belirterek, bulvarı iki yönlü asfaltladıklarını kaydetti. Bulvara şimdiye kadar 12 bin ton asfalt döktüklerini ifade eden Kaymak, “Bulvarın tamımı tahminlerimize göre 15 bin ton asfalt dökülerek tamamlanmış olacak. Diclekent Bulvarı’nda normalde asfalt çalışmasını bitirecektik. Ancak DİSKİ’nin kanalizasyon çalışmasından kaynaklı yaklaşık 150 metrelik bir bölüm kaldı. Onu da ilerleyen günlerde tamamlayacağız” şeklinde konuştu.


4 cadde asfaltlanacak


Kaymak, altyapı çalışmalarından kaynaklı tahrip olan İstasyon, Akkoyunlu, Mehmet Akif Ersoy ve İnanoğlu caddelerinde asfalt sökümünü gerçekleştirdiklerini ifade ederek, İstasyon Caddesi’nde asfalt çalışmasına başladıklarını, devamında diğer caddelere de asfalt sereceklerini söyledi. Mehmet Akif Ersoy ve Akkoyunlu caddelerinin birbirini takip eden caddelerden oluştuğunu kaydeden Kaymak, “Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde hala DİSKİ’nin altyapı çalışması var. Burayı da asfaltlamak için o çalışmanın tamamlanmasını bekleyeceğiz” dedi.


Silvan, Dicle ve Hazro’nun yollarına asfalt serilecek


İlçelerdeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Kaymak, “Şuanda önceliği verdiğimiz ilçeler Dicle, Hazro ve Silvan’dır. Bu ilçelerde yollara yaklaşık 20 bin ton asfalt sereceğiz” ifadelerini kullandı.


Asfaltın kalitesi labroratuvarda kontrol ediliyor


Asfalt çalışmalarının oldukça hassas yapılması gerektiğine dikkat çeken Kaymak, “Asfaltın döküldüğü her dakika itibariyle inşaat mühendislerimiz ve tekniker arkadaşlarımız tarafından takip ediliyor.Asfaltın kalitesi ile ilgilide laboratuar ekibimiz gelip asfalt dökülen yerde numune alıyor. Alınan numune kontrolden geçiriliyor, eğer bir hata varsa anında müdahale ediyoruz. Çünkü asfalt öyle bir imalattır ki geri dönüşümü olmuyor ve hatayı fark etmediğiniz zaman o imalatın hepsi çöpe gitmiş oluyor. O yolu tekrardan yapmak zorunda kalıyorsunuz” şeklinde konuştu.


Yollara 155 milyon lira yatırım yapılacak


Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, bu yıl yol ve asfalt çalışmalarına 155 milyon lira yatırım yapacak. Program kapsamında, kent merkezinde 100 km yol asfaltlanacak, 100 bin m2 kaldırım ve orta refüj, 10 km bisiklet yolu düzenlemesi yapılacak, 30 km yeni yol çalışması yürütülecek. Kırsal ilçelerin grup mahalle yollarında ise bu yıl 1250 km yol çalışması yapılacak.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 



Haber, Tigris Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezi ve kırsal ilçe grup mahalle yollarında asfalt çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Merkez Yenişehir ilçesi Akkoyunlu, Mehmet Akif Ersoy ve İnal oğlu Caddesi'nde asfaltlama çalışmasını tamamlayan ekipler, Üçkuyular TOKİ'de ise asfaltlama çalışmasına devam ediyor. 


Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'nın asfalt çalışmaları Ramazan Ayı'nda da sürüyor. Program doğrultusunda 10 Mayıs'ta asfalt sezonunu açan ekipler, merkez Bağlar ilçesi Yeni Hal Caddesi, Yenişehir ilçesi Seyrantepe  TOKİ  2. Etap 12. Cadde, 2. Cadde, Kaya 1, 2, 3 ve 4. Sokaklarda, yeni Yenişehir Belediyesi etrafındaki cadde ve sokaklarda, Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı, Akkoyunlu, İnaloğlu ve Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nin asfaltlama çalışmasını tamamladı. Üçkuyular TOKİ'de asfaltlama çalışmalarına devam eden ekipler, Ali Emiri Caddesi'nde asfalt hazırlık çalışmaları kapsamında söküm çalışması, Bağcılar Mahallesi'ndeki Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu yolunda sathi kaplama, Asfalt çalışmaları sürüyor Mezopotamya Bulvarı'nda yol yapım, Sur ilçesi Mizgin Caddesi'nde yol açma, Bağlar Batıkent'e ise yama çalışmalarını sürdürüyor. 


KAYMAK: BİR YANDAN ASFALTLAMA DİĞER YANDAN ASFALTA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR 


Asfalt çalışmalarına ilişkin bilgi veren Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Asfalt Yapım Şube Müdürü Hanifi Kaymak, Diclekent Bulvarı'na 12 bin ton asfalt sererek çalışmanın yüzde 90'lık kısmının tamamlandığını belirtti. Ardından Yenişehir ilçesine geçerek asfalt çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Kaymak, Akkoyunlu, Mehmet Akif Ersoy ve İnaloğlu Caddesi'ne 6 bin ton asfalt sererek çalışmaları tamamladıklarını kaydetti. Kaymak, Üçkuyular TOKİ'de şimdiye kadar 2 bin ton asfalt çalışması yaptıklarını, belediyeye ait bulvar niteliği taşıyan Pasur, Piran ve Hilal Caddesi'nde de (Üçkuyular TOKİ 6. Sokak, 2 ve 3. Cadde) asfalt çalışmasının sürdüğünü belirtti. 


ALİ EMİRİ, HİNTLİBABA, İNALÖZ, ARDINDAN TURİSTİK CADDESİ 


Kaymak, asfalt programı dahilinde asfalta hazır hale getirilecek Ali Emiri, Hintlibaba, Doktor Şeref İnalöz Caddesi'ne 10 bin ton, Sur ilçesinin can damarı olan Turistik Caddesi'ne 8 bin ton, Bağlar ilçesinde çevre yolu niteliği taşıyan Kamışlo Bulvarı'na da 40 bin ton asfalt serileceğini kaydetti. 


15 OKUL PROGRAMA ALINDI 


Kaymak, okul bahçelerinin asfaltlanması için yoğun talepler olduğuna dikkat çekerek, 15 okulu asfalt programına aldıklarını, durumu en kötüden en iyiye doğru sıralayarak, okul bahçelerini de asfaltlayacaklarını belirtti. 


155 MİLYON KAYNAK AYRILDI 


Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, bu yıl yol ve asfalt çalışmalarına 155 milyon lira yatırım yapacak. Program kapsamında, kent merkezinde 100 km yol asfaltlanacak, 100 bin metrekare kaldırım ve orta refüj, 10 km bisiklet yolu düzenlemesi yapılacak, 30 km yeni yol çalışması yürütülecek. Kırsal ilçelerin grup mahalle yollarında ise bu yıl 1250 km yol çalışması yapılacak 


Tigris Haber





Geri Dön