02 / 05 / 2024

Diyarbakır'daki konut dolandırıcılığı iddiasında firma emlakçıyı suçladı!

Diyarbakır'daki konut dolandırıcılığı iddiasında firma emlakçıyı suçladı!

Diyerbakır 'da, inşası devam eden siteden daire alan yaklaşık 100 kişinin firma tarafından dolandırıldıkları iddiası üzerine inşaat yetkililerinden açıklama geldi...



Diyarbakır'daki konut dolandırıcılığı iddiasında firma yetkilisi Menekşe İnci, emlakçıyı suçladı.

Haberler'de yer alan habere göre; Diyerbakır'da inşası devam eden siteden daire alan insanların firma tarafından dolandırıldığı iddia edilmişti. İddialar üzerine inşaat firması yetkilisi  Menekşe İnci, açıklama yaptı.

40 kişinin mağdur olduğunu; ancak bunun kendilerinden kaynaklanmadığını dile getiren İnci, "Mağdurlar gerçekten haklı ama mesele emlakçıdan kaynaklanıyor. Çünkü paralarını ona teslim etmişler. O insanların parası bize gelmediği için o daireler boşa çıktı. Ben buradayım, kaçmadım" dedi.

Merkez Kayapınar ilçesi Diclekent semtinde bir inşaat firması, 2016'da 330 daireden oluşan sitenin inşaatına başladı. Sitenin yapımı sırasında firma, fiyatları ortalama 250 bin TL olan dairelerin satışını gerçekleştirdi. Daire alan yaklaşık 100 kişi, yapımı devam eden siteye evlerinin son halini görmek için gittiklerinde, büyük şok yaşadı. Satışı yapılan konutlarda isimlerini göremeyen bu kişiler, firmanın yetkilisi Menekşe İnci'ye da ulaşamayınca dolandırıldıklarını iddia ettiler.

Mağdurlar, önceki gün sitenin önünde toplanarak, sorunlarının çözülmediği takdirde hukuki mücadele başlatacaklarını söyledi. Tamamlanmamış binalarla dolandırıldıklarını anlatan grup, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi. İnşaat firması sahibine de ulaşamayan mağdurlar, suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır daki konut dolandırıcılığı iddiasında firma emlakçıyı suçladı!

'EMLAKÇI DOLANDIRDI'

Mağdurların iddialarının ardından açıklamada bulunan inşaat firması sahibi Menekşe İnci, yaşanan mağduriyetin kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi. Kaçtığına dair iddiaları da reddeden İnci, usulsüzlükten emlakçıyı sorumlu tuttu.

İnci, "Benim için 'kaçtı' demişler. Ben buradayım. Savcılığa şikayette bulundum. Beni karalamak için ismimi lekelediler. Biz kimsenin hakkını yemedik. 10 bloğu tek başıma yapıyorum. Emlakcı B.Y. beni dolandırdı. Paramın bir kısmını vermeyince inşaatım yarıda kaldı. 1 yıl inşaat yarıda kalınca arsa sahipleri çağırdılar. Anlaştık, karar verdik. Ortak karar verdik. Ben ayrılmadım. İnşaatımın içindeyim. Kim bana banka yoluyla para göndermişse ispat etsinler. Mesela 40 kişinin burada daire parası verilmedi. O daireler iptal oldu. O yüzden kaynaklanıyor. 40 mağdur var. O insanların paraları bize gelmediği için o daireler boşa düştü. Mağdurlar gerçekten haklıdır ama benden kaynaklı bir şey yok. Emlakçı B.Y.'den kaynaklanıyor. Çünkü paralarını da ona teslim etmişler. Bizi de dolandırdığından dolayı şikayetçi oldum" diye konuştu.

Ev almak isteyenler için hayati uyarılar!

 

 


Geri Dön