01 / 05 / 2024

Dizel otomobil sahipleri dikkat! Yarı fiyatına satılacak! 

Dizel otomobil sahipleri dikkat! Yarı fiyatına satılacak! 

Dizel otomobilleri bekleyen büyük tehlike! Yakın zamanda fiyatları yarı yarıya düşecek. İşte uzmanlardan önemli uyarılar...



Çevreyi korumak adına başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere tüm dünyada elektrikli otomobillerin yaygınlaşması için çalışmalar yapılıyor. Çevreye en çok zarar veren otomobillerin dizel araçlar olmasından kaynaklı da bu araçların piyasadan yavaş yavaş kaldırılması yönünde uyarılıyor yapılıyor. Hatta bazı ülkeler dizel araçları tamamen yasaklayacaklarını açıklamış durumda. Fransa gibi bazı Avrupa ülkeleri 2030 ile 2040 yılları arasında dizel araçları kademeli olarak kullanıma yasaklayacaklarını belirtti.

Burada da akla şöyle bir soru geliyor; Dizel otomobiller yasaklanırsa, elde kalan araçlar ne olacak? Herhalde en yakın hurdalığı boylayacaklar. İşte tam olarak bu sebepten dolayı, yakın gelecekte dizel araçların büyük bir değer kaybı yaşaması bekleniyor.

Benzinli otomobiller için ise durum biraz daha ılımlı.  Yani benzinli otomobiller bir süre daha yollarda aktif bir şekilde dolaşmaya devam edecekler gibi gözüküyor. Fakat dizel yani motorin yakıtlı otomobillerin uzmanlar tarafından ömrünün 10 yıl içinde tamamen biteceği tahmin ediliyor. 

Günümüzde pek çok markanın dizel otomobil üretmeyi bırakmasının temel nedeni de bu. Bir süre sonra bu otomobilleri satacak müşteri de kalmayacak. Konunun uzmanları, özellikle 2030 senesinden itibaren mevcut dizel otomobillerin fiyatında çok büyük düşüşler yaşanacağını söylüyorlar. Hatta araç sahiplerinin yine de bu otomobilleri satamayacaklarını tahmin ediyorlar.

Bazı segmentlerdeki fiyat düşüşünün yüzde 50’nin de üzerinde olacağı tahmininde bulunan uzmanlar, dizel otomobilleri Avrupa’da kullanmanın çok zor olacağını belirtiyorlar.

 Türkiye’de şimdilik dizel araçlar konusunda bir yasak bulunmuyor. İlerleyen tarihlerde durum ne olur bilinmiyor ama yakın zamanda Türkiye'de dizel araçlar için bir tehlike görünmüyor.

Yeni Peugeot 308'in fiyatı şaşkına çevirdi! Hemen bakın! 23 Eylül 2022 fiyat listesi...

Skoda Octavia'nın Eylül ayı fiyatlarında şok! İşte 22 Eylül 2022 fiyat listesi

Bu kampanya kaçmaz! İşte Nissan Qashqai 22 Eylül 2022 fiyat listesi...


Geri Dön