01 / 05 / 2024

Çiftçiye yarı fiyatına gübre desteği başladı! Tarih öne çekildi işte başvuru adresi ve şartları

Çiftçiye yarı fiyatına gübre desteği başladı! Tarih öne çekildi işte başvuru adresi ve şartları

Tarımda üretim girdi maliyetlerinde en büyük paylardan birine sahip olan gübrede yaşanan yüksek fiyat artışları çiftçinin gübreyi satın almasını zorlaştırdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi yaşana sıkıntıyı çözmek adına yarı fiyatına gübre dağıtımı yaptı.



Ankara'da çiftçiye üretimde destek sağlamak için bitkisel menşeli sıvı organik gübre dağıtımı yapıldı. İçeriğinde hiçbir kimyasal gübre malzemesi bulundurmayan sıvı gübreler üreticinin tarım ürünlerinin verimini artırması adına çiftçiye yarı fiyatına verildi.

DAĞITIM TARİHİ ÖNE ÇEKİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarım arazilerinden yüksek verim elde etmeleri için Başkentli çiftçilere sıvı gübre desteği sağladı. ABB iştiraklerinden olan BelPLAS AŞ tarafından üretilen “sıvı gübre”, talep eden 4 bin 25 çiftçiye bayram öncesinde dağıtıldı. Yüzde 50’si hibe yüzde 50’si ise çiftçi katkı paylı olmak üzere 25 ilçenin tamamında buğday ve arpa eken çiftçilere 387 bin 480 litre sıvı gübre desteğinde bulunuldu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön