04 / 05 / 2024

Doğal gaz desteğine başvurular başladı! O şart kalktı! Herkes başvursun

Doğal gaz desteğine başvurular başladı! O şart kalktı! Herkes başvursun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dar gelirli hanelere yönelik hayata geçirilen 'Doğal Gaz Tüketim Desteği'nde kış dönemine ilişkin başvuruların başladığını duyurdu.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı yazılı açıklama ile 3 milyar TL bütçe ile hayata geçirilen 'Doğal Gaz Tüketim Desteği'ne başvuruların başladığını duyurdu ve yapılacak desteğe ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Yanık, mart-nisan aylarını kapsayan birinci dönemle ilgili ödemelerin yapıldığını belirterek, 331 bini aşkın haneye toplam 114,2 milyon TL destek verdiklerini söyledi.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Bakan Yanık, 'Doğal Gaz Tüketim Desteği' kapsamında başvuruların e-Devlet üzerinden sürdüğünü belirtti ve destekten yararlanmak isteyen vatandaşların, sistem üzerinden bakanlığımızca sunulan 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapabileceğini söyledi.

Başvurular kapsamında hali hazırda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu desteklerini sunacaklarını kaydetti.

Bakan Yanık, sağlık raporu bulunan kronik hastalara yüzde 5 ek ödeme yapılacağını da söyledi.

Doğal gaz desteğine başvurular başladı! O şart kalktı! Herkes başvursun


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön