02 / 05 / 2024

Doğal gaz fiyatlarını uçuracak hamle! Resmen durduruldu

Doğal gaz fiyatlarını uçuracak hamle! Resmen durduruldu

Doğal gaz pazarında fiyat artışına neden olabilecek çok önemli bir gelişme oldu. Uluslararası enerji şirketi Shell, işçilerle ödeme konusunda anlaşamayınca dün vardiya bitiminde sevkiyatın durdurulduğu ifade edildi.



Prelude LNG tesisinden ilk kargo Haziran 2019'da Asya'daki müşterilere yollanmıştı. Dünyadaki ilk yüzer LNG platformu olarak bilinen Prelude, son 10 yılda Avustralya'da inşa edilen 8 LNG projesinin sonuncusu olarak bilinmekte.

Shell'in yüzde 67,5 pay sahibi olduğu Prelude yüzer LNG üretim tesisinde, Japon Inpex'in yüzde 17,5, Güney Koreli Kogas'ın yüzde 10 ve Tayvanlı CPC'nin yüzde 5 hissesi mevcut.

Batı Avustralya kıyılarındaki Prelude gaz sahasında 2044'e kadar demirli kalması planlanan tesis, yıllık 3,6 milyon ton LNG, 1,3 milyon ton kondensat ve 400 bin ton LPG'yi üretip ihraç etmek üzere yapılmıştı.

https://emlakkulisi.com.tr/brent-petrol-dustu-akaryakita-indirim-yolda/713315


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön