02 / 05 / 2024

Doğal gazda tavan fiyat!

Doğal gazda tavan fiyat!

Avrupa Birliği (AB) komisyonu, doğal gaz için MWh başına 275 Euro maksimum vadeli fiyat belirlemeyi önerdi.



RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI, GAZ PİYASALARINA İLİŞKİN TÜM TAHMİNLERİ DEĞİŞTIRDİ!

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın ardından Avrupa başta olmak üzere doğal gazda Rusya'ya bağımlılığın azaltılmasına dair çabalar ve temiz enerji dönüşümünün hızlanmasıyla, ilk kez küresel gaz talebinin 2030 yılı itibarıyla en yüksek seviyeye ulaşacağı ve sonrasında yatay seyretmeye başlayacağı tahmin ediliyor.

Anadolu Ajansı'nın Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) Dünya Enerji Görünümü (WEO) 2022 raporundan derlediği bilgilere göre, savaşla beraber küresel enerji ticareti toptan bir değişime uğrarken, Rusya'nın dünya ticaretindeki yeri giderek zayıflıyor.

Doğal gaz piyasasında yeni bir sayfa açılıyor!Daha önceki WEO'larda Avrupa'nın sıfır emisyon taahhütleri sebebiyle Rusya'nın kıtayla fosil yakıtlara dayalı ticaretinin tamamen sonlandırılması fakat bu sürecin daha yavaş olması bekleniyordu. Savaş, bu süreci hızlanmasına zemin hazırladı.

Savaş sonrasında Rusya'nın fosil yakıt ihracatının bir daha 2021 seviyesine asla gelemeyeceği öngörülürken, en çok ihracat pazarı olan Avrupa'yı kaybetmesiyle Rusya'nın uluslararası doğal gaz ticaretinde 2021 yılında yüzde 30 olan payının 2030 itibarıyla yüzde 15'e gerileyeceği hesaplanıyor. 

Bu oran dünya genelinde temiz enerji dönüşümüne yönelik politikaların hızlandırılmasıyla yüzde 10'a kadar inebileceği belirtiliyor.

Rusya'nın fosil yakıt ihracatındaki gücünü kaybetmesinin 2030 yılına kadar ihracat gelirlerinde 1 trilyon dolar kayba yol açacağı tahmin ediliyor.

TOKİ kura sonuçları İstanbul ne zaman açıklanacak?
Konut fiyatları sadece bize değil, yabancıya da pahalı gelmeye başladı!
Dolar rüzgara kapılacak! Selçuk Geçer'den flaş açıklama geldi! Dolar yatırımcıları hemen baksın, sonra pişman olmasın!
Gözler Perşembe gününde! Merkez Bankası'nın kararı ne olacak ve piyasayı nasıl etkileyecek?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön