13 / 05 / 2024

Doğalgaz faturanız el yakmasın

Doğalgaz faturanız el yakmasın

Doğalgaz zammından sonra kışın herkes bu yöntemleri uygulayacak…. Kışın evinizin ısısını koruyup sıcak tutmanın en etkili yolarını sizler için araştırdık ve bulduk..



 

Bu yöntemler sayesinde çok daha az fatura ödeyeceksiniz…

Perdelerinizi etkili kullanın …
Havalar soğuduğunda ısınma masraflarınızda otamatik olarak artacağından gündüzleri güneş ışınlarından faydalanmak için sadece tül perdelerinizi kullanıp odalarınızı ısıtabilir akşamları ise perdelerinizi devreye sokup akşamları dışarıdan gelen soğuk havanın pencerelerden içeriye geçişini engelleyebilirsiniz.

Pencere ve kapılardaki hava alan yerleri onarın..
Yeni nesil pencerelerde çok sık rastlanmasa bile ahşap iskeletli pencerelerde içeriye hava girmesi oldukça sık rastlanan bir sorun olup  bu açıklıkları tamir ederek içerideki sıcak havanın soğuk hava ile bağlantısını kesmek oldukça etkili bir yöntemdir.

Halıların gücünden faydalanın

Ev dekorasyonunun en önemli parçalarından biri olan halılarımız kışın sizlere ısı yalıtımı konusunda büyük rol oynayacaktır. 

Oda kapılarını kapalı tutun

Küçük bir detay gibi görünse de kullanılmayan odaların kapısını kapatmak sizlere büyük bir tasarruf sağlar. Ev içinde olan ısı evin her yerine yayılır. Bu da daha çok ısıtma masrafı anlamına gelir. Bu sebepten dolayı kullanmadığınız odaların peteklerini ve kapılarını kapalı tutarak tasarruf sağlayabilirsiniz.


Geri Dön