29 / 04 / 2024

Doğalgaz faturası desteği başvurularında son dakika! 1.150 TL yardım almak için...

Doğalgaz faturası desteği başvurularında son dakika! 1.150 TL yardım almak için...

Son zamanlarda gelen yüksek doğalgaz faturalarından sonra devlet doğalgaz desteği kampanyasını duyurdu. Peki doğalgaz destek kampanyasının başvurusu ne zaman bitiyor? İşte doğalgaz destek kampanyası başvurusu ve detayları...



Doğalgaz desteği ödemeleri hangi zamanlarda ödenecek?

Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Öyle ki kömürün 2 katından fazla hane sayısı. Senelik 3 milyar liralık bir destek öngörüyoruz. Yani, ödemelerimiz ısıl haritaya göre belirlenmiş 450 lira 1150 lira arasında değişiyor bölgesine göre. Belirttiğimiz tarihleri geçmemek, eğer mümkün olursa daha erken sürelerde yapmak için yoğun bir gayret gösteriliyor."

Bakan Yanık, doğalgaz yardım ödemelerinin 3'er aylık dönemler halinde senede iki defa yapılmasının planlandığını söyledi.

 Doğalgaz faturası desteği başvurularında son dakika! 1.150 TL yardım almak için...

Doğalgaz yardımı desteği ne kadar olacak?

A Haber'de yer alan habere göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, söz konusu desteğin ısıl haritaya göre belirleneceğini dile getirerek, "Hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında destek sağlanacak." dedi.

Doğalgaz yardımından kimler yararlanacak?

İhtiyaç sahibi vatandaşlara doğalgaz fatura desteğinin yapılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında;

"Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon hane için yılda 2 defada ödenmek üzere 450 lira ile bin 150 lira arasında değişen miktarlarda doğalgaz desteği sağlayacağız. Kronik hastaların ve yaşam destek cihazına bağlı olarak hayatını sürdüren kişilerin bulunduğu haneler için bu rakama yüzde 5 ilave yapılacaktır." ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön