14 / 05 / 2024

Doğalgaz faturası nasıl hesaplanır? Hangi derece kaç lira yakar?

Doğalgaz faturası nasıl hesaplanır? Hangi derece kaç lira yakar?

Kış aylarının yavaştan kendisini göstermesiyle birlikte evlerde doğalgaz kombileri çalışmaya başladı. Vatandaşlar "Kombi kaç derecede yanmalı? Hangi derece kaç TL yakar?" gibi soruları gündemine aldı. İşte detaylar...



DOĞALGAZ FATURASI HESAPLAMA!

2022 doğalgaz metreküp fiyatı ise KDV dahil yaklaşık 2.3 Türk Lirası civarında. Doğalgaz faturasında KDV oranı yüzde 18.

40 derecede doğalgaz ne kadar yakar?

40 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.42 metreküp doğalgaz harcar. Yani kabaca saatte 96 - 97 kuruş artı yakar. Tabi bu rakamın üzerine ayrıca KDV'de eklenmelidir.

50 derecede doğalgaz ne kadar yakar?

 50 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.53 metreküp doğalgaz harcar. Yani kabaca saatte 1 lira 20 kuruş + KDV olarak faturaya yansıyacaktır.

60 derecede doğalgaz ne kadar yakar?

60 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.64 metreküp doğalgaz harcar. Yani kabaca kombi saatte 1.47 Türk Lirası + KDV yakacaktır.

Denizbank'tan emeklilere 5 bin TL’ye varan nakit hediye!

Promosyon ödemesinde böyle rakam görülmedi! 200 bin TL...

Akbank kasım ayında vereceği emekli promosyon rakamlarını açıkladı

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön