15 / 05 / 2024

Doğalgaz ve elektriğe zam gelecek mi? Faturalar 2023'te artacak mı? Bakan resmen duyurdu! 

Doğalgaz ve elektriğe zam gelecek mi? Faturalar 2023'te artacak mı? Bakan resmen duyurdu! 

Milyonlarca vatandaş yeni yılda doğalgaz ile elektriğe zam gelip gelmeyeceğini merakla araştırıyor. Peki yılbaşında elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılacak mı? İşte konuyla ilgili ayrıntılar ve Bakan Dönmez'in o açıklamaları... 



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  Filyos Doğalgaz İşleme Tesisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Habertürk'ten Aykut Türel'in haberine göre; Bakan Dönmez, burada yaptığı açıklamasında "Türkiye-Türkmenistan ve Azerbaycan enerji bakanları olarak alternatifleri masaya yatıracağız. ön çalışmayı 1 ay içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu. 

Doğalgaz ve elektriğe zam gelecek mi? Faturalar 2023 te artacak mı? Bakan resmen duyurdu!  

"Avrupa’daki emsal borsalar, piyasalar nasıl çalışıyor, bunlarla alakalı edindiğimiz tecrübeler vardı. hem alıcıyı hem de satıcıyı tatmin edecek, güvenle bu piyasada işlem yapabilecek bir merkez hedefliyoruz" diyen Bakan Dönmez, hedeflerinin bir yıl içinde böyle bir piyasayı hayata geçirmek olduğuna vurgu yaptı. 

Karadeniz'deki doğalgaz sondaj çalışmalarına ilişkin de konuşan Dönmez, Çaycuma 1 kuyusundaki çalışmaların tamamlandığının altını çizdi. 

DOĞALGAZ İLE ELEKTRİK FİYATLARINA ZAM GELECEK Mİ? DOĞALGAZ VE ELEKTRİĞE ZAM YAPILACAK MI? 

Doğalgaz ve elektriğe zam gelecek mi? Faturalar 2023 te artacak mı? Bakan resmen duyurdu! 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz ve elektrik fiyatları ile ilgili açıklamasında, "Doğalgazda ilk değerlendirmelere göre yılbaşında herhangi bir zam söz konusu değil. Elektrikte de şu anda zam öngörmüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bakan Dönmez'in gündeminde petrol arama çalışmaları da yer aldı. Dönmez, konu ile ilgili açıklamasında "Yoğunlaştığımız yerler daha önce petrol ve gaz bulduğumuz yerler. potansiyel olarak güçlü alanlar" ifadelerini kullanı ve İç anadolu’da da, ege’de de, doğu anadolu’da da araştırmalara yoğunluk verileceğinin altını çizdi. Dönmez, "Gelen veriler nasıl olursa ona göre ilerleyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Son dakika! Bakan Muş'tan zincir marketlere yılbaşı zammı uyarısı! 

Asgari ücret memur maaşını da etkileyecek mi? Memur Ocak zammı ne kadar olacak? Kalem kalem hesaplandı! 

Bekçi alımı için başvurular resmen başladı! Bekçi olmak isteyenler bu fırsatı sakın kaçırmayın! Hemen bakın!


Geri Dön