09 / 05 / 2024

Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı açıkladı!

Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı açıkladı!

Doğalgaz yardımı için başvuru şartları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla geldi. Peki, doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte, başvuru şartları ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler...



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından şu açıklamaları yaptı:

"Şubat ayından itibaren başvuruları alınmaya başlanan bu desteğin ilk ödemelerini 311 bin haneye yapmıştık. Yeni başvuru döneminde ev sahipleri yanında kiracıları da doğal gaz desteği kapsamına aldık. Destek tutarını da hane başı 900 lira ile 2500 lira arasında olacak şekilde artırdık. Doğal gaz desteği alma hakkı olup da kronik hastası veya yaşam destek cihazı bulunan hanelere yapılan ödemeyi yüzde 5 ilave edilecektir."

Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı açıkladı!

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakan Yanık, Doğal Gaz Tüketim Destek Programı bağlamında başvuruların e-Devlet üzerinden sürdüğünü belirterek, “Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan ‘Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’ ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapabilecek. Bu kapsamda hali hazırda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunacağız” şeklinde konuştu.

Doğal Gaz Tüketim Desteği’nin ısıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlediklerini ve tutarın senelik 450 lira - 1.150 lira arasında değişeceğini hatırlatan Bakan Yanık şu ifadeleri kullandı:

“Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yansıtılacak”

Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı açıkladı!

KİRACILAR DA DESTEKTEN FAYDALANABİLECEK

Bakan Yanık, Doğal Gaz Tüketim Destek Programı’ndan daha fazla hanenin yararlanması için yeni düzenlemeler de yaptıklarının altını çizdi. Bakan Yanık, İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemine ilişkin başvuruları başladığını açıkladı. Önceki dönemde içerisinde yer almayan kiracıların da destek kapsamına aldığını açıklayan Yanık, "Bu doğrultuda başvuru şartları uygun olan ev sahibi veya kiracı olarak ikamet eden, mesken niteliğinde hanelerde yaşayan vatandaşlarımız destekten yararlanabilecek.” dedi.

EYT'de flaş gelişme! Bakan Bilgin'den açıklama az önce geldi! İşte EYT'de son durum!
Asgari ücrette yeni rakam! 1 Ocak 2023'te bu kadar olursa vatandaş havalara uçar! İşte Ocak 2023 asgari ücret...
Altın sene sonuda bu kadar olacak! Analistler son şans diyerek uyardı! Hemen bakın, sakın kaçırmayın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön