09 / 05 / 2024

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır? soruları destekten yararlanmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. İşte konuya dair detaylar!



DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Doğalgaz yardımı, yeni başvuru döneminde ev sahipleri yanında kiracılar da doğalgaz desteğine alabilecek. Hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde doğalgaz desteği yardımı yapılacak.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Doğalgaz yardımı başvuruları 5 Eylül'den itibaren e-devlet üzerinden yapılmaya başlandı. İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede ikamet eden yani yaşayan ve doğal gaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceği önceki dönemde açık bir şekilde açıklanmıştı.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Doğalgaz tüketim desteği için geçen yıl belirlenen şartlar ve nereden başvurulacağı bilgisi hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yanıt verdi. Bakan Yanık konu hakkında, bu yılda bu şartların aynı şekilde geçerli olacağını dile getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık daha önceden yaptığı açıklamada, Doğalgaz Desteği başvuruların e-Devlet internet sitesi üzerinden yapılacağını kaydederek, "Desteğimizden yararlanmak isteyenler, sistem üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doğru bir şekilde doldurarak başvurular yapabilecektir" diye konuştu.

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

Doğal gaz ödemelerinin nasıl yapılacağına dair, ödemenin hak sahibinin PTT kartına yatırılacağı bildirildi. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan vatandaşlar, PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanılabilir.

TOGG’un fabrikası ne zaman açılacak? TOGG’un fabrikası ne durumda? TOGG fabrikası Gemlik'te nerede?

Mutfak tüpü ne kadar? İşte Aygaz İpragaz Milangaz 12 kg tüp 27 Ekim 2022 fiyat listesi

2022 TOKİ İstanbul’da nerede yapılacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön