17 / 05 / 2024

Doğalgazda yeni dönem, tüm daireler yaptırmak zorunda!

Doğalgazda yeni dönem, tüm daireler yaptırmak zorunda!

Yürürlüğe giren karar ile bütün konutların kapısına kadar doğal gaz hattı gelmek zorunda. Bu yönetmeliğe uymayan müteahhit firmalara izin yok. İşte detaylar..



GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan’ın yaptığı açıklamada konuyla ilgili şu sözleri sarf etti:Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme konutlardaki enerji tüketiminin verimli ve tasarruflu hale getirilmesi amacıyla yapıldığını söyleyen Arslan’ın, özellikle ocak ve sıcak su ihtiyacı için elektrikli cihazların kullanılması enerji kullanımını verimsiz hale getiriyor ve hanelerin enerji faturasının yükselmesine sebep oluyor. Ocak ve gerektiğinde sıcak su ihtiyacının doğal gazla karşılanması imkanının binaların tüm daireleri için sağlanması enerji verimliliği anlamında faydalı olacak, diyerek önemli mesajlar verdi.

Doğalgazda yeni dönem, tüm daireler yaptırmak zorunda!

Ocak ve istenildiğinde sıcak su ihtiyacının doğal gazla karşılanmasının binalardaki tüm daireleri için sağlanması, enerji verimliliği anlamında faydalı olacağını belirten Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın açıkladığı verimlilik maddeleri çerçevesinde, verimli enerjinin kullanılmasını teşvik edeceklerini söyledi. Bu konuda üstlerine düşen görevleri yapacaklarını bildirdi.

Yaşar Arslan Kimdir?

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) kurucuları arasında bulunan Yaşar ARSLAN, üç dönem Genel Sekreterlik görevinden sonra  dört dönemdir  GAZBİR Başkanı olarak kurumda görev alıyor. Arslan aynı zamnda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Doğal Gaz Meclisi Başkan Yardımcısı ve Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkan Vekili pozisyonunda görev alıyor.

İstanbul Hali sebze meyve fiyatları açıklandı! İşte 23 Ağustos 2022 İstanbul Hali sebze meyve fiyat listesi

Euro alalım mı, bozduralım mı? Yatırımcıları korkutan euro hamlesi

İstanbul'un paha biçilemeyen arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde neler oluyor? Son dakika! 

.


Geri Dön