02 / 05 / 2024

Doğalgazda yeni dönem, tüm daireler yaptırmak zorunda!

Doğalgazda yeni dönem, tüm daireler yaptırmak zorunda!

Yürürlüğe giren karar ile bütün konutların kapısına kadar doğal gaz hattı gelmek zorunda. Bu yönetmeliğe uymayan müteahhit firmalara izin yok. İşte detaylar..



Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliğinin (GAZBİR), yaptığı açıklamada, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının hazırladığı ve geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayınlanan habere göre, yürürlüğe giren değişiklik ile berber, bundan sonra doğal gaz tesisatı yapılacak olan konutlarda, tesisat projesinin, konuttaki tüm bağımsız bölümlere ulaşacak şekilde doğal gaz hattının yapılması zorunlu hale getirildi.

Doğalgazda yeni dönem, tüm daireler yaptırmak zorunda!

Yürürlüğe giren bu kararın, özellikle son zamanlarda merkezi sistemle doğal gaz arzı sağlanan konutlarda, dairelere doğal gaz kolun hattını yapılmamasından sebeple verimsiz enerji kullanımının önüne geçmeyi  ve  elektrikli ocak kullanılmasını zorunlu kılan uygulamaların önüne geçmeyi hedefliyor.

Bu düzenleme ile birlikte dağıtım şirketleri , doğal gaz tesis edilecek ve doğal gaz talebinde bulunan  binalarda sadece merkezi sisteminden arz sağlanacak şeklinde tasarlanmış projeleri kabul etmeyecekler. Bina tesisat projelerinde doğal gaz tesisatının, konuttaki tün dairelerin kapısına kadar ulaşacak şeklinde çizilmesi gerekecek.  


Geri Dön