29 / 04 / 2024

Doğan Narin: Libya'ya alternatif aranmalı!

Doğan Narin: Libya'ya alternatif aranmalı!

TURAB Genel Başkanı Doğan Narin, işadamlarının Libya 'daki işlerini bir süre askıya alıp, başka ülkelere gitme programı yapmalarını isteyerek, yeni arayışlar açısından da Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri 'nin değerlendirilmesini önerdi...



Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Doğan Narin, yazılı açıklamasında Libya 'daki olaylar nedeniyle ülke içinde çok ciddi riskler oluştuğunu, böyle bir ortamda da işadamlarının hiçbir şey düşünemez hale geldiğini vurguladı.

“Fransa 'nın başını çekmiş olduğu batılı güçlerin Libya 'ya yönelik askeri uygulamalarının çok doğru olmadığı kanaatinde ” olduklarını ifade eden Narin, ülkedeki sıkıntıların askeri yolla giderilmeye çalışılması yerine çözüm için Libya vatandaşlarının değişim yapmasına izin verilmesi gerektiğini kaydetti.

Narin, askeri müdahalenin yanlış olduğunu, benzer uygulamaların Afganistan ve Irak 'ta da yapıldığını belirterek, ancak bu ülkelerin hala demokrasiye adım atamadığını, askeri müdahalelerin söz konusu ülkeleri daha da geri bıraktığını ifade etti.

YENİçAĞ


Geri Dön