16 / 05 / 2024

Doğanşehir'deki esnaf konteyner çarşının kurulumunda sona gelindi!

Doğanşehir'deki esnaf konteyner çarşının kurulumunda sona gelindi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde,4 konteyner çarşıdan birinin kurulumunda sona gelindi.



KONTEYNER ÇARŞILARDA TOPLAM 200 ESNAF FAALİYET GÖSTERECEK!

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "asrın felaketi" olarak adlandırılan depremlerden en çok zarar gören yerlerden birisinin Malatya'nın Doğanşehir ilçesi olduğunu söyledi.

Şimşek ilçedeki 14 bin yapıdan yaklaşık 7 bininin yıkılmış ya da ağır hasarlı olduğunu belirterek, Doğanşehir'de depremlerde toplam 142 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Şimşek, Sivas ekibi olarak ilk depremden bu güne kadar ilçede olduklarını ve ikinci depreme de burada yakalandıklarını dile getirdi. 

Doğanşehir deki esnaf konteyner çarşının kurulumunda sona gelindi!
Depremin ilk anlarına ve üzücü tablosuna şahit olduklarını söyleyen Şimşek o günden beri çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini açıkladı.

Devletin gücüyle, milletin desteğiyle, yerel yöneticilerin ve bakanlarlaa yaraları sarmaya, depremin izlerini kaldırmaya gayret ettiklerini aktaran Şimşek ''Milletimiz bu süreçte büyük birlik ve beraberlikle dayanışma örneği sergiledi. Vatandaşlarımız adeta buraya bir seferberlik ruhuyla yardım gönderdi. Bu vesileyle onlara da teşekkür ediyorum." dedi.

 


Geri Dön