29 / 04 / 2024

Malatya Doğanşehir'deki 952 kalıcı konut yıl sonunda tamamlanacak!

Malatya Doğanşehir'deki 952 kalıcı konut yıl sonunda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 952 kalıcı konut için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.



Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, afetzedeler için inşaatına başlanan toplamda 952 kalıcı konutun sene sonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.

Paylaşılan detaylara göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 şehirde konutları yıkılan ya da ağır hasar alan vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Malatya Doğanşehir deki 952 kalıcı konut yıl sonunda tamamlanacak!

Aktarılan detaylara göre, yaklaşık olarak 7 bin konutun kullanılamaz duruma geldiği Doğanşehir ilçesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) depremzedelerin kullanacağı toplamda 952 kalıcı konutun yapımı için Altıntop Mahallesi'ndeki Tavşantepe mevkisinde çalışmalar sürüyor.

Verilen detaylara göre, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Anadolu Ajansı muhabirine, depremlerden en çok etkilenen ilçelerden birinin Doğanşehir olduğunu dile getirerek, "14 bin civarında müstakil konut var ve bunun yaklaşık olarak 7 bine yakını ağır hasarlı, orta hasarlı ya da yıkılmış durumda. Bu, ilçe geneline de yayıldığı zaman ciddi bir hasar olarak karşımıza çıkıyor." diye konuşmuştu.


Geri Dön