17 / 05 / 2024

Malatya Doğanşehir'deki 952 kalıcı konut yıl sonunda tamamlanacak!

Malatya Doğanşehir'deki 952 kalıcı konut yıl sonunda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 952 kalıcı konut için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.



Yaptığı açıklamada depremzedelerin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından çalışmaların hızlandırıldığını ve bölgede zemin etüdünün detaylı şekilde yapıldığını kaydeden Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının talimatı doğrultusunda toplamda 48 bloktan meydana gelen 952 daire 2 ayrı firmaya verildi. 16 bloğu bir firma, 32 bloğu diğer firma inşa edecek" dedi.

Malatya Doğanşehir deki 952 kalıcı konut yıl sonunda tamamlanacak!

Açıklamasında inşaatların başladığını ve temellerin kazıldığını söyleyen Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyur, bölgenin zemin olarak incelendiğini ve fay hatlarının da incelendiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada Toplu Konut İdaresi Başkanlığına burayı önerdikleri zaman geldiler, zemin ve etüt çalışmalarını yeniden yaptıklarını söyleyen Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, fay hatlarına baktıklarını ve 12 Mart tarihinde çalışmalara başlandığını ve Şu anda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem bölgesine 650 bin konut inşa edilecek!

Deprem bölgesindeki çiftçiler destek bekliyor! “Bu faturaların altından kalkamayız”

Global şirketlerde deprem alarmı! Operasyonlarını İstanbul dışına taşıyorlar! Global şirketlerin gözdesi hangi şehir?


Geri Dön