30 / 04 / 2024

Doğu Karadeniz'den somon rekoru

Doğu Karadeniz'den somon rekoru

Doğu Karadeniz bölgesinden 5 ayda 16,1 milyon dolarlık Türk somonu ihraç edildi.



RUSYA'YA İHRAÇ DİKKAT ÇEKTİ

Kalyoncu, Rusya'ya 8 milyon 533 bin 953 dolarlık ihracat yapıldığına dikkati çekerek, "Rusya'yı 3 milyon 498 bin 55 dolarla Vietnam, 1 milyon 135 bin 318 dolarla Çin Halk Cumhuriyeti izledi. Bölgemizden bu dönem ayrıca Japonya, Kanada, Beyaz Rusya, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Gürcistan ve Tayland'a da Türk somonu ihraç edildi." dedi.

Bölge ihracatının yüzde 70,27'sinin Trabzon'dan yapıldığını ifade eden Kalyoncu, söz konusu dış satımdan Trabzon'un 11 milyon 349 bin 105 dolar kazandığını kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön