02 / 05 / 2024

Dokuzsele Deresi Islahı Projesi başladı!

Dokuzsele Deresi Islahı Projesi başladı!

8 bin 688 metre uzunluğundaki alanda Devlet Su İşleri dere ıslah projesi yapımına başladı. Yaklaşık 30 milyon liraya mal olacak ıslah projesiyle risk altında olan yaklaşık bin 500 konut ve işyeri taşkın kurtulacak.




Uşak Belediyesi ve Devlet Su İşleri ortaklığında yürütülen Dokuzsele Deresi Islahı Projesi'ne başlandı. 2014 yılı ortasında projenin tamamlanması hedeflendi. Uşak Sorkun mevkii ile Şeker Fabrikası arasında kalan 8 bin 688 metre uzunluğundaki alanda Devlet Su İşleri dere ıslah projesi yapımına başladı. Yaklaşık 30 milyon liraya mal olacak ıslah projesiyle risk altında olan yaklaşık bin 500 konut ve işyeri taşkın kurtulacak. 


Yıkım çalışması

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, 1963-1965 yılları arasında yapılan Sorkun mevkii sel kapanının artık görevini yerine getiremediğini dile getirdi. Yıllar içinde derenin bin metrelik kısmının kapatılıp üzerine yapılaşmanın olduğunun altını çizen Başkan Erdoğan, "Dokuzsele deresinin merkezde kalan bin metrelik kısmında 1970'li yıllarda meclis kararıyla, 1980'li yıllarda ise tapu alınarak üzeri örtülüp konut ve işyeri yapılmış. Günümüzde bu yapılar, altındaki bloklar nedeniyle dereyi tıkamaya başlamış. Biz burada olan 40 civarındaki yapıyı belediye imkanlarıyla kamulaştırıp yıkıyoruz. Yıkım çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Kentin merkezinden geçen derenin ıslahının bitmesinin Uşak'ın imajında değişimlere neden olacağını anlatan Erdoğan, "Dokuzsele Deresi ıslahının tamamlanmasıyla birlikte kirli görüntünün yerine her yönüyle farklı güzellikte olan bir hat göreceğiz" deyi konuştu. 


Yeni Asır


Geri Dön