Ekonomi

Dolar 18 TL'yi devirirken 'Hızlı gittik yavaşlayabiliriz' mesajı ortaya çıktı! Oysaki...

Dolar/TL aralık ayından bu yana dün 18 TL'yi devirdi. Doların bu yükselişinde ABD'den gelen açıklamalar ve FED'in kararları etkili oldu. Doların bu kadar hızlı yükselmesine karşılık FED'ten ''Hızlı gittik yavaşlayabiliriz'' mesajı ortaya çıktı... Dolar/TL bu sene 7 aydan sonra ilk kez 18 TL'yi aştı

Dolar/TL küresel piayasaların etkisinde kalarak yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Dolar/TL bu sene 7 aydan sonra ilk kez 18 TL'yi aştı. 

Doların yükselişi ABD'den gelen açıklamalar ve FED'in faiz kararlarına bağlı. ABD Merkez Bankası'ndan gelena açıklamalar doların güçlenmesini sağladı. 

Bugün ABD istihdam verileri açıklanacak. Bu verilerin de piyasalar üzerinde etkili olması bekleniyor. Gelen iyi rakamlar FED'i daha güçlü hale gelmesini sağlar. Güçlenen FED'ten daha fazla faiz artırma beklenir ve bu da doların güçlenmesine neden oluyor.

DOLAR 18 TL'Yİ DEVİRDİ

Dolar dün piyasa kapanışına yakın 18 lirayı geçti. ABD'de beklenenden olumlu gelen ekonomik veriler, FED yetkililerinin açıklamaları doların yükselişinde etkili oldu.

 

HIZLI GİTTİK YAVAŞLAYABİLİRİZ

FED yaptığı faiz artırımları ile doalrın yüğkselmesini sağladı. Enflasyon düşene kadar faiz artırmaya gideceğine yönelik gelen açıklamalar FED'in faiz artırmaya devam edeceğini gösteriyor. FED'in dolara olan bakış açısını Haberturkcom Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas, şöyle yorumladı: "Daha düne kadar aslında FED'in son açıklamalarına bakarsak, sanki 'biraz hızlı gittik, yavaşlayabiliriz' mesajı vardı. Bu durum zaten dünya ekonomilerine de pozitif olarak yansıdı. Bizde de kur hareketini biraz duraklatmıştı. FED başkanlarının bireysel yaptıkları açıklamalar her ne kadar piyasayı etkilese sonuç olarak oy birliği ile kararlar alınıyor." dedi.

Dolar bugün kaç TL? Dolar ne kadar? 1 dolar kaç TL? 4 Ağutos 2022 dolar kuru...

DOLAR BUGÜN KAÇ TL?

Dolar/TL'de yaşanan artışlar yatırımcılar ve vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Dolar 7 ayın üzerine tekrar 18 liraya yğkselirken, bugün ne kadar olduğu merak ediliyor.

Dolar/TL şu sıralar alış fiyatı 18,00 TL, satış fiyatı 18,03 TL seviyesinde işlem görüyor.

Dolar alacaklar dikkat! Dolar 18 lirayı devirirken ''Daha bu iyi günler'' dedirten tahmin! Dolar/TL bugün...

Dolar 18 lirayı aştı piyasalar karıştı Dolar kaç lira olacak çıkacak mı düşecek mi?

Dolar Kahini Remzi Özdemir'den dolar için korkutan açıklama geldi! Dolar kıtlığına hazır olun