05 / 05 / 2024

Dolar 2022'nin zirvesine ulaştı! 1 doları bile olanlara şok! Dolar/TL'de kayış koptu mu?

Dolar 2022'nin zirvesine ulaştı! 1 doları bile olanlara şok! Dolar/TL'de kayış koptu mu?

Dolar kuru, sene başında 13 lira 35 kuruş bandında seyrediyordu. Dolar/TL yüksek enflasyon, döviz politikalarına yönelik endişeler ve dışarda doların güçlü seyretmesiyle beraber bugün 2022'nin zirvesini gördü. Peki dolar kaç lira? İşte son dakika 19 Temmuz dolar kuru...



Küresel piyasalarda güçlü dolar fiyatlamaları kısmen de olsa sürerken, işlemciler yaklaşan merkez bankası toplantılarını ve ABD şirketlerinin bilançolarını yakından takip ediyor. 

Dolar, başlıca para birimleri karşısında geçen hafta ulaştığı 20 senenin zirvesinden düşük işlem görürken, piyasalar ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu ayki para politikası toplantısında 100 baz puan faiz artırımına gideceğiyle ilgili beklentileri azalttı. 

Dolar 2022 nin zirvesine ulaştı! 1 doları bile olanlara şok! Dolar/TL de kayış koptu mu? 

Sözcü'de yer alan habere göre; ABD’de enflasyonun geçtiğimiz hafta, 40 senenin en yüksek seviyesini görmesinden sonra Fed’in 100 baz puanlık faiz artışına gitmesi ihtimali güç kazanmıştı fakat bazı Fed yetkilileri, hâlâ 75 baz puan artışına gidilmesine sıcak baktıklarını işaret etmişti. 

Bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İran ziyaretinde Putin de dahil olmak üzere gerçekleştireceği görüşmelerden çıkacak sonuçlar takip edilecek. 

Haftanın kalanında Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz artışına gitmesi öngörülen toplantı merakla bekleniyor. Japonya faiz kararı da bu hafta takip edilenler arasında yer alıyor. 

Dolar 2022 nin zirvesine ulaştı! 1 doları bile olanlara şok! Dolar/TL de kayış koptu mu?

BDDK ETKİSİ DOLARDA KALICI OLMADI 

Haziran sonunda 17,54 TL ile 20 Aralık 2021 tarihinden bu güne yeni zirvesine ulaşan dolar kuru, BDDK’nın döviz fazlası olan bazı şirketlere TL kredi sınırlamasının ardından 16 lira 03 kuruş seviyelerine kadar düşmüştü. Fakat kur bu seviyelerde kalıcı olmadı ve yeniden 17 lira 50 kuruş seviyesine doğru çıktı. 

Dolar 2022 nin zirvesine ulaştı! 1 doları bile olanlara şok! Dolar/TL de kayış koptu mu? 

Türkiye’nin 5 yıllık CDS’si ise 900 puana yaklaşmasının ardından dün günü 848/863 puan ile kapattı. Bu veriler kapsamında Türk Lirası'nın Nisan ayının başından bu güne değer kaybı yüzde 15, senenin başından beri ise yüzde 24,5 seviyesinde oldu. Aynı zamanda yakından takip edilen TCMB net uluslararası rezervleri 8 Temmuz itibarıyla 2002 yılından beri en düşük seviyesi olan 6,1 milyar dolara kadar düştü. 

Diğer taraftan da dün açıklanan bütçe verilerine göre Haziran ayında kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarının Hazine’ye maliyeti 16,1 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti. Bu şekilde Hazineye toplam maliyet 37,2 milyar Türk Lirası'na yükseldi. Piyasalar maliyetten çok KKM hesaplarının döviz talebi oluşturup oluşturmayacağını merak ederek takip ediyor.

Her tavsiyesi tutan İslam Memiş'ten bomba tahmin! "Bozdurmayın" deyip yeni yol haritasını çizdi

Dev bankadan korkutan dolar tahmini! Olursa zamlar peş peşe gelir

Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters duyurdu! İşte dolar kurunun 22 lirayı göreceği tarih

Altın 2 ay sonra tam bu rakamı görecek! Tahminleri tek tek tutan İslam Memiş'ten flaş açıklama! Hemen bu rakama bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön