19 / 05 / 2024

Her tavsiyesi tutan İslam Memiş'ten bomba tahmin! "Bozdurmayın" deyip yeni yol haritasını çizdi

Her tavsiyesi tutan İslam Memiş'ten bomba tahmin!

Gram altının son birkaç gündür 950-960 lira civarında seyrettiğini gören vatandaşlar altın bozdurmaya gidince uzmanlar peş peşe uyarıda bulundu. İslam Memiş, “Ekran fiyatları gerçekçi değil, serbest piyasada altın fiyatı 984 lira civarında. Altın bozduranlar ekran fiyatına inanmasın." dedi.



Geçtiğimiz yılların en çok kazandıran yatırım aracı altın, her ne kadar 2022’ye pandeminin bitmesinin ardından yatay bir seyirle başlasa da altının gram fiyatı yine de 970-980 lira civarındaydı. Ancak hem geçtiğimiz haftasonu hem de dün ekranda gram altının fiyatının 950-960 liraya kadar düştüğünü görenler gözlerine inanmıyor. Altında bir düşüşün olup olmadığı konusunda kafası karışan vatandaşlara ise uzmanlar uyarıda bulundu.

GERÇEKÇİ DEĞİLLER
Altın fiyatlarında ekranda göründüğü gibi bir düşüşün söz konusu olmadığını belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gramda şu anda böyle bir fiyat olamaz. Serbest piyasada fiyatlar 984-989 lira arasında gidip geliyor. İnsanlar bir düşüş olduğunu düşünmesin. Ekranda görülen rakamsal değerler forex (uluslararası döviz piyasası) yani efektif kur üzerinden hesaplanmakta. Bankacılık sisteminde böyle bir rakam ortaya çıkıyor ama gerçekçi değil” ifadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön