06 / 07 / 2024

Her tavsiyesi tutan İslam Memiş'ten bomba tahmin! "Bozdurmayın" deyip yeni yol haritasını çizdi

Her tavsiyesi tutan İslam Memiş'ten bomba tahmin!

Gram altının son birkaç gündür 950-960 lira civarında seyrettiğini gören vatandaşlar altın bozdurmaya gidince uzmanlar peş peşe uyarıda bulundu. İslam Memiş, “Ekran fiyatları gerçekçi değil, serbest piyasada altın fiyatı 984 lira civarında. Altın bozduranlar ekran fiyatına inanmasın." dedi.



BİRKAÇ KUYUMCUYA GİDİN
Aksine altında iç piyasada hareketlilik olduğunu dile getiren Memiş, “Yani vatandaşın altın talebi devam ediyor. Bu nedenle altın bozdurmak isteyenler fiyatlara dikkat etsin, televizyonda ya da internette gördüğü düşük fiyata kanmasın, 960 liradan altın bozdurmayın. Altın bozdurmak isteyenler mutlaka birkaç kuyumcudan fiyat sorsun. Satın almak isteyen de düşük fiyattan satın alacağını düşünmesin. Ayrıca bankaların makas yani al-sat fiyatları da çok yüksek. Bunlara da dikkat etmeli” dedi.

GRAMDA HEDEF 1500 LİRA
Piyasayı dünyadaki küresel fon yöneticilerinin şekillendirdiğini ve yatırım araçları arasında sörf yaptığını dile getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk de “Tüm yatırım araçlarında zaman zaman fiyatı yükseltip zaman zaman da düşürmekteler. Şu anda da altın baskılanıyor ama aslında dünyada küresel riskler gitmedi. Yani ‘güvenli liman’ olan altının yükselmesi gerekirken, bu fonlar şu anda doları artırıyor” diye konuştu.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön