06 / 07 / 2024

Her tavsiyesi tutan İslam Memiş'ten bomba tahmin! "Bozdurmayın" deyip yeni yol haritasını çizdi

Her tavsiyesi tutan İslam Memiş'ten bomba tahmin!

Gram altının son birkaç gündür 950-960 lira civarında seyrettiğini gören vatandaşlar altın bozdurmaya gidince uzmanlar peş peşe uyarıda bulundu. İslam Memiş, “Ekran fiyatları gerçekçi değil, serbest piyasada altın fiyatı 984 lira civarında. Altın bozduranlar ekran fiyatına inanmasın." dedi.



20 LİRA MAKAS VAR
Altının şu andaki fiyatlardan işlem görmesinin inandırıcı olmadığını söyleyen Yıldırımtürk, “Bankayla serbest piyasa arasında 20 lira fark var ama işlem yapılmak istendiğinde yine aynı fiyata denk gelmekte. Zaten bu fiyatlar da kalıcı olmayacak. Ağustos sonrası altının onsunun 1.950-2.050 dolar olacağını, dolar kurunun yükselmesiyle gramın 1.025-1.050 liraya yükseleceğini sanıyorum. Yani gramda 985-990 liralar alım için bir şans. Sene sonu gramda 1.500 lira beklentim mevcut” ifadelerini kullandı.

KADEMELİ ALIM TAVSİYESİ
Yılsonu beklentisini de söyleyen İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı: 
“Gram altın eylülde 1.200 liraya çıkacak. Yılsonu içinse 1.450 lira öngörüm vardı ve bu sürüyor. Çünkü hem dolar/TL kuru hem de altının onsu (31.1 gram) yılın son çeyreğinde rekorlarını yenileyebilir. Yani vatandaşlar gramda 950 liranın altındaki sarkmalara inanmasın. Hatta gram altında 1.000 liraya kadar kademeli olarak alım yapılmasını tavsiye ediyorum. Eylülde küresel enerji ve gıda krizleri nedeniyle piyasalar yine artacaktır.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön