30 / 04 / 2024

Altın piyasasının nabzını tutan İslam Memiş'ten yeni yatırım aracı tavsiyesi

Altın piyasasının nabzını tutan İslam Memiş'ten yeni yatırım aracı tavsiyesi

Gram altın ve dolar tahminleriyle gündeme yön veren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken altın önerisi geldi. İşte tüm detaylar...



Döviz ve emtia piyasası merkez bankalarının faiz kararıyla şekilleniyor. Dolar endeksi son 10 ayın zirvesine çıkarken, altın fiyatlarında baskılanma sürüyor. Dolar/TL ve gram altın analiz ve yorumlarıyla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından piyasaları şaşırtacak yatırım tavsiyesi yapıldı. 

YATIRIM YAPAN CİDDİ ANLAMDA SERVET KAZANACAK
Dolar yerine Euro'yu, gram altın yerine ise gümüşü sık sık yatırımcılara tavsiye eden İslam Memiş, bu kez bu enstrümanların aksine servet kazandıracak yeni bir değerli metali duyurdu. Her yıl yeni bir yatırım aracı ile yatırımcıları tanıştırdığını söyleyen İslam Memiş yatırım aracını şu ifadelerle açıkladı:

"Dünya için çok önemli, dünyada bu tarafa yatırım yapanlar ciddi anlamda servet kazanacak."

DÜNYADA ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP OLACAK
2023 ve 2024 yılı için dünyada önemli bir yere sahip olacak madenin adını açıklayan İslam Memiş, özellikle elektrikli araçlarda ve pillerde kullanılan bu elementin yer altında çok az bulunduğuna dikkat çekti.

Memiş, "Bu madenin adı 'KOBALT' ve iki yıl önce 92 bin dolar olan fiyatı 35 bin 384 dolar seviyesine kadar geriledi. Geçen yıl 82 bin dolar seviyesindeydi. 

Eğer uzun vadeli bir yatırımcıysanız kobalt orta ve uzun vadede yatırımcısına ciddi kazandıracak bir yatırım aracı. Ancak al sat için kullanacaksanız lütfen geri çekilin bu sizin yatırım aracınız değil" ifadelerini kullandı.

ALTIN VE DOLAR GİBİ DİJİTALDEN ALINABİLİYOR
İslam Memiş "Kobalt" nasıl yatırım yapılacağını da şöyle açıkladı:

"Kobalt fiziki bir yatırım aracı değil. Yani bir altın gibi gümüş gibi bunu fiziki olarak alıp saklayamazsınız. Bunu dünya borsalarında işlem gören bir borsa piyasası olarak görmeniz gerekiyor ve aracı kurumlar üzerinden işlem yapabiliyorsunuz. Nasıl ki altın, gümüş, döviz veya borsa gibi yatırım işlemlerinizi dijital ortamda yapılıyorsa kobalt yatırımını da bu mecradan yapabiliyorsunuz."

GRAM ALTINI GERİDE BIRAKACAK 
Çok daha karlı yatırım araçları olmasına rağmen altının 2023 yılının sonlarında iyi bir yükseliş gerçekleştireceğini belirten Memiş, getiri bakımından gümüşün altını geride bırakacağını söyledi. Özellikle gram altın için yıl sonuna kadar kadar 1880 lira seviyelerinin test edilebileceğini belirten Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün insanlara gümüşü tanıttım ve çok da harika bir iş yaptım. Çünkü 2 yıl önce gümüşün gramı 2.5 liraydı. Bugün 20 lira. Ons fiyatı 12 dolardı, bugün ise 22 dolar. Altının gram fiyatı 1715 lira, para artıramıyorum. Kenara da para koyamıyorum diyen bir vatandaşın gramı 20 lira olan bir gümüşü alması, tasarruf yapması, birikim yapması kötü bir şey mi? 2023 yılının sonunda altın fiyatları uçacak ancak getiri bazında bakarsak gümüş bence altını bile sollayacaktır."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön